ΠΑΤΡΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο Πασχαλινές συναυλίες της Πολυφωνικής | dete

ΠΑΤΡΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο Πασχαλινές συναυλίες της Πολυφωνικής

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο Πασχαλινές συναυλίας της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ:

Η πρώτη με το γενικό τίτλο:‘’ΩΔΕΣ ΚΑΙ ΙΚΕΣΙΑ’’, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την παρελθούσα Δευτέρα, με τη συμμετοχή της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ [Διεύθυνση: Μο Σταύρος Σολωμός], της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ [Διεύθυνση: Αρχιμουσικός, Γιώργος Μπουρδόπουλος], της ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ [Διεύθυνση: Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, των σολίστ Ειρήνης Καράγιαννη, μέτζο σοπράνο, Αρκάδιου Ρακόπουλου, βαρυτόνου, της πιανίστα Έφης Καββαδία- Ζέρβα και του συμπολίτη φιλολόγου- λογοτέχνη, Κώστα Λογαρά.

Η δεύτερη συναυλία με το γενικό τίτλο: ‘’ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΘΟΣ- Ύμνοι και Θρήνος’’,  πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας, με τη συμμετοχή των τμημάτων του Οργανισμού: ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ [Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος], Γ.Φ.Σ. ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου- ΑλμπέναΠένκοβα], αλλά και Ορχήστρας Παραδοσιακής μουσικής, υπό τη γενική επιμέλεια, διδασκαλία και μουσική διεύθυνση του Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου, Γιάννη Κόττορου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ έλαβαν μέρος η διαπρεπής ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, Βάσω Σακελλάρη [αφηγήσεις- θρήνους], και η γνωστή Υμνωδός- ερμηνεύτρια παραδοσιακού τραγουδιού, Ξένια Βέρρα. Στο ρόλο του αναγνώστη, ο Θεολόγος  και μέλος του Βυζαντινού Χορού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Λουκάς Καρτέρης.

Στην Ορχήστρα έλαβαν μέρος οι μουσικοί: Μανώλης Κόττορος [βιολί], Γιώργος Κοτσίνης [κλαρίνο, φλογέρα], Γιάννης Παναγιωτόπουλος [πολίτικη λύρα- ούτι], Γιάννης Τσεντούρος [κρουστά] και Κώστας Τσαρούχης [Κόντρα μπάσο].

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ και μεταδόθηκαν απ’ ευθείας ραδιοφωνικά, από την ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ.