ΠΑΤΡΑ: Με επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη για να αποτυπώσει,αφ’ ενός τον προβληματισμό για την κλιμακούμενη συχνότητα εμφάνισης του Διαβήτη και αφ’ ετέρου για να υπενθυμίζει πώς για να ανακοπεί η εξάπλωσή του θα πρέπει ναληφθούν άμεσα μέτρα!

Ο μήνας Νοέμβριος έχει καθιερωθεί σαν ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τουκοινού στο τεράστιο κυριολεκτικά πρόβλημα του Σακχαρώδη Διαβήτη.Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στη «γλυκιά» Γυναίκα και το δικαίωμά της να ζήσειμια φυσιολογική ζωή με ποιότητα και μέλλον.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης  σήμερα θεωρείται η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη «χρόνια πάθηση» στο Κόσμο, με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος, Υπολογίζεται ότι 1στις 10 γυναίκες πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο συνολικός αριθμός των γυναικώνμε Σακχαρώδη Διαβήτη σε Παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι αγγίζει τα 200 εκατομμύρια!

Επίσης το 2040, εκτιμάται, σε παγκόσμιο επίπεδο θα νοσούν από σακχαρώδηδιαβήτη 640 εκατομμύρια άνθρωποι εκ των οποίων τα 313 εκατομμύρια θα είναιγυναίκες.Στη χώρα μας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουνδιάφορα προβλήματα σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη. Κάθε χρόνο 35.000 – 40.000άνθρωποι ανακαλύπτουν για πρώτη φορά το πρόβλημα, μεταξύ των οποίων καιπερισσότερα από 600 παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών!\

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη ,ο σύλλογος Ατόμων μεΣακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ και σε συνεργασία με την ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδος , διοργάνωσε 2ημερο δράσεων για την ενημέρωση ,τηνευαισθητοποίηση και την πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου μέσα από έναν περίπατο , πέρασε το μήνυμα ότι η άσκησηείναι πολύ σημαντική για το διαβήτη και φυσικά στον τερματισμό οι συμμετέχοντες είχαντην ευκαιρία να κάνουν έλεγχο διαβητικού ποδιού και οι μικροί μας γλυκοί φίλοι ναξεφύγουν λίγο από το άγχος της καθημερινότητας ,παίζοντας παιχνίδια με την ομάδατου Juniorsevents και κάνοντας facepainting.Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Ε.Α.Πατρών αφιέρωσε τον πρώτο αγώνα εντός έδραςτης ομάδας βόλεϊ γυναικών ,στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη και στο σύλλογόμας , όπου βρισκόμασταν εκεί ενημερώνοντας για το Διαβήτη.

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίουτο απόγευμα στην Αγορά Αργύρη ,η ημερίδα με θέμα:ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΑΓΓΕΙΑ –ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ,στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς, οι αξιόλογοι γιατροί του ΠΓΝΠατρών και τουΠανεπιστημίου Πατρών, ανέλυσαν την σημασία της πρόληψης για την αποφυγή τωνεπιπλοκών.

O Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», είναι και θαείναι δίπλα στους συμπολίτες μας με Σακχαρώδη Διαβήτη ,με μοναδικό στόχο τηνέγκαιρη ενημέρωση ,ευαισθητοποίηση και στήριξή τους.

23600195 10214650753811747 1487692698 o