ΠΑΤΡΑ: Με απλή αναλογική οι δημοτικές εκλογές το 2019 | dete

ΠΑΤΡΑ: Με απλή αναλογική οι δημοτικές εκλογές το 2019

Μέσα στο καλοκαίρι κατατίθεται από την κυβέρνηση η νομοθετική ρύθμιση για την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενταγμένη στο συνολικό πλαίσιο αλλαγών του «Καλλικράτη».

Μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές (θα ισχύσουν από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση), το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας των διατάξεων για την απλή αναλογική και στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Η απλή αναλογική και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης εντάσσεται σε μία συνολικότερη αντίληψη της κυβέρνησης υπέρ των συνεργασιών αλλά και σε μία ευρύτερη στρατηγική συμμαχιών. Κάτι που αποφεύχθηκε στην αναμέτρηση του 2014 -λόγω εσωκομματικών ισορροπιών- στερώντας τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ την επικράτηση σε σημαντικούς δήμους και περιφέρειες. Οι εκλογές στους δήμους το 2019 αποτελούν, άλλωστε, τις πρώτες προγραμματισμένες κάλπες στη χώρα και αποτελούν ορόσημο για το Μαξίμου. Πάντως ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης αν και δηλώνει πρόθυμος για συνεργασίες, στοχεύει στο 50% +1, θεωρώντας πως με τα έργα που θα συνεχίζει να υλοποιεί μέχρι τότε, οι δημότες της Πάτρας θα τον εμπιστευθούν εκ νέου σε μεγαλύτερο ποσοστό, από αυτό των προηγούμενων εκλογών.