ΠΑΤΡΑ: Μετακινούν τους μαθητές... με κλήρωση!

Σημαντικό φαίνεται πως είναι με την έναρξη της νέας χρονιάς το ζήτημα της κατανομής σχολικών αιθουσών και μαθητών, καθώς παρατηρείται «υπερφόρτωση» κάποιων σχολείων την ίδια ώρα που κάποια άλλα έχουν πολύ λίγους μαθητές.

 

Φέτος σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργείται πρόσθετη κοινωνική αναστάτωση λόγω της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να μετακινούνται οι υπεράριθμοι μαθητές της Α’ τάξης σε γειτονικά σχολεία και μάλιστα με την μέθοδο της κλήρωσης, δηλαδή χωρίς να λαμβάνονται καν κάποια κοινωνικά κριτήρια, όπως η απόσταση της κατοικίας των μαθητών από το σχολείο, η οικονομική κατάσταση της οικογένειας, η εργασία των γονέων, κ.λπ.

Το πρόβλημα ξεκινάει βέβαια, τόσο από την πληθυσμιακή υπερφόρτωση κάποιων συνοικιών ή περιοχών της Πάτρας σε σχέση με κάποιες άλλες όσο και από την προσπάθεια των γονέων να εξυπηρετούνται καλύτερα τοποθετώντας τα παιδιά τους σε σχολεία που για παράδειγμα είναι κοντά στην εργασία τους και όχι στον τόπο κατοικίας τους. Το αποτέλεσμα είναι σε κάποια σχολεία να μην υπάρχουν αίθουσες (και να μετατρέπονται σε διδακτικές αίθουσες, εργαστήρια ή ακόμα και… σχολικές κουζίνες) και σε κάποια άλλα να περισσεύουν αίθουσες.