ΠΑΤΡΑ: Μαίνεται ο σάλος για τη δίωξη γιατρού από τον διοικητή του ΠΝΠΠ

 

Με την ελπίδα της συνεννόησης και της ομαλής λήξης του συμβάντος, το οποίο αφορά σε ειδικευόμενη γιατρό του νοσοκομείου, ο διοικητής του ΠΓΝΠ Θεόδωρος Πισιμίσης και η διοίκηση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ) ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα.
Υπενθυμίζουμε ότι το συμβάν, το οποίο έχει κάνει το γύρο της χώρας κι έχει αποτελέσει αιτία ξεσηκωμού στα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών, αφορά την κλήση σε απολογία της γιατρού η οποία απαγόρευσε την είσοδο στο παιδιατρικό ιατρείο των Επειγόντων Περιστατικών στον διοικητή την ώρα που αντιμετώπιζε περιστατικό. Η πλευρά του διοικητή υποστηρίζει ότι αφενός δεν μπήκε στο ιατρείο κι αφετέρου όταν άνοιξε την πόρτα η γιατρός κάθονταν στο γραφείο της και οι γονείς είχαν ντύσει το παιδί.
Χθες πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή από την ΕΙΝΑ και τις παρατάξεις του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου (Νέα ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ). Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης.
Οι γιατροί υπογράμμιζαν ότι κανένας δεν μπορεί να ανοίγει την πόρτα του εξεταστηρίου και να εισβάλλει τονίζοντας ότι η εξέταση του ασθενή ολοκληρώνεται με την έξοδό του από το ιατρείο. Ως εκ τούτου ζητούσαν από τον διοικητή να ζητήσει συγγνώμη και να αποσύρει την κλήση σε απολογία της ιατρού.
Από την πλευρά του ο κ. Πισιμίσης ανέφερε ότι «πρόκειται για κατασκευασμένο περιστατικό από αυτούς οι οποίοι κατ' εξακολούθηση μού κάνουν αντιπολίτευση στο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να ζητήσω συγγνώμη για πράγματα που δεν έκανα και δεν είπα». Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανανέωση του ραντεβού παρουσία και της εμπλεκόμενης γιατρού.