ΠΑΤΡΑ: Λήγουν οι συμβάσεις 103 γιατρών στα Νοσοκομεία – Αγνωστο τι θα γίνει από την Δευτέρα | dete

ΠΑΤΡΑ: Λήγουν οι συμβάσεις 103 γιατρών στα Νοσοκομεία - Αγνωστο τι θα γίνει από την Δευτέρα

«Βόμβα» στα θεμέλια των Δημόσιων Νοσοκομείων της Αχαΐας και συνολικότερα της χώρας μπορεί να βάλει η υπόθεση με τους επικουρικούς γιατρούς οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 30 του Νοέμβρη.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή η στάση εργασίας των Αναισθησιολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς εξαιτίας της αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Αναφορικά με τους επικουρικούς γιατρούς που πληρώνονται μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος (ΕΣΠΑ) το οποίο λήγει στα τέλη του μήνα η αγωνία είναι μεγάλη.

Και τούτο γιατί στην Αχαΐα αφορά συνολικά 103 γιατρούς (σε όλη την χώρα αγγίζουν τις 2.500) η παρουσία των οποίων κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Αυτοί την στιγμή τους περισσότερους συμβασιούχους επικουρικούς απασχολεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου εργάζονται 53, στον Άγιο Ανδρέας υπηρετούν 32, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων 11, στο Νοσοκομείο του Αιγίου 6 και σε εκείνο των Καλαβρύτων ένας.

Σε όλα αυτά τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρξουν προβλήματα εάν δεν βρεθεί λύση ενώ στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση εκτιμάται ότι θα προκληθεί μεγάλο θέμα με την Ορθοπεδική Κλινική του Καραμανδανείου όπου εργάζονται δύο εξ αυτών των επικουρικών. Με την αποχώρησή τους θ’ απομείνουν μονάχα ένας μόνιμος γιατρός και δύο επικουρικοί, που δεν επαρκούν για την πλήρη κι εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.