ΠΑΤΡΑ: Κυκλοφόρησε ξανά η μπύρα ΜΑΜΟΣ | dete

ΠΑΤΡΑ: Κυκλοφόρησε ξανά η μπύρα ΜΑΜΟΣ

Επανακυκλοφόρησε - πιλοτικά- από χθες στα μαγαζιά της Πάτρας η περίφημη μπύρα Μάμος, η οποία ταυτίστηκε με την πόλη της Πάτρας και τη νεώτερη ιστορία της εστίασης και της αναψυχής. Τη μπύρα με το ιστορικό όνομα, τη διακινεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιεία και μάλιστα μπορείτε να την πιείτε σε πολύ ωραία και καλαίσθητα ποτήρια στα οποία φέρεται να φιγουράρει η μορφή του Πέτρου Μάμου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα μπύρα Μάμος, θα παρουσιαστεί επίσημα σε συνέντευξη τύπου στην Πάτρα, την Πέμπτη 30 Μαρτίου.Το εργοστάσιο της ζυθοποιίας-παγοποιίας «Μάμος» θεμελιώθηκε στις 13 Ιουλίου 1908.  Η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων και η θέση του εργοστασίου σε λειτουργία, τόσο του τομέα της ζυθοποιίας, όσο και εκείνου της παγοποιίας, αποτέλεσε ένα πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα – άθλο για την εποχή εκείνη. Κατασκευάστηκε σε έκταση 7.500 τετρ. μέτρων, σε εξοχική περιοχή με πολλά νερά δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή για την ευκολότερη διανομή των προϊόντων.

Τα εγκαίνια του εργοστασίου όπως και το γεγονός της παραγωγής των πρώτων βαρελιών και φιαλών μπύρας εορτάσθηκε τον Νοέμβριο του 1909 σε τρία διαφορετικά σημεία:

Στις 7 Νοεμβρίου 1909 με μεγάλη επισημότητα στο χώρο έξω του εργοστασίου στην Αγυιά και στη συνέχεια στην όμορφη μπυραρία «των αδελφών Μαράτου» στην Πάτρα.

Την επομένη 8 Νοεμβρίου 1909 στην Αθήνα στο ζυθοπωλείο «ΗΒΗ» του πασίγνωστου και φημισμένου ζυθοπώλου Νικολάου Γιακουμάκη στην πλατεία Ομονοίας