ΠΑΤΡΑ: Κυκλοφορεί η νέα έκδοση του βιβλίου “Πατραϊκή Πυγμαχία” | dete

ΠΑΤΡΑ: Κυκλοφορεί η νέα έκδοση του βιβλίου "Πατραϊκή Πυγμαχία"

 

Κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα από τις Εκδόσεις «Πικραμένος», η νέα έκδοση του βιβλίου του Τάσσου Σταθόπουλου «Πατραϊκή Πυγμαχία», μιας και η πρώτη (2014) είχε εξαντληθεί αρκετό καιρό. Το βιβλίο που καταγράφει την ιστορία της Πατραϊκής Πυγμαχίας από τις αρχές της το 1925 έως και σήμερα.

Στην Πάτρα το άθλημα της πυγμαχίας έχει διανύσει μία εξαιρετική διαδρομή ενενήντα χρόνων. Η πορεία και πολλαπλές επιτυχίες αθλητών και παραγόντων αναδεικνύει τη σημασία έρευνας και καταγραφής των σχετιζόμενων στοιχείων όχι μόνο για το άθλημα καθαυτό, αλλά και για τον πατραϊκό αθλητισμό γενικότερα.

Αυτήν ακριβώς τη διαδρομή μέσα στον χρόνο καταγράφει ο συγγραφέας, στηριζόμενος σε στοιχεία που προέκυψαν κατόπιν πολυετούς προσωπικής έρευνας. Είναι τα σωματεία και οι σύλλογοι, οι προπονητές και οι διαιτητές, τα τουρνουά, οι αναλυτικοί πίνακες των Αχαιών ηρώων της πυγμαχίας, συμπληρωμένοι ως το 2016, που συγκροτούν τον κόσμο της έντασης και της συναρπαστικής δράσης του μποξ στην περιοχή. Παράλληλα, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό αναδεικνύει εμφατικά στιγμιότυπα από πρόσωπα, αγώνες και απονομές επάθλων πρωταθλητών Πυγμαχίας.

Το βιβλίο επανακυκλοφορεί και διατίθεται από όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Η νέα συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου «Πατραϊκή Πυγμαχία» θα διατίθεται στο κοινό και στο πλαίσιο του καθιερωμένου τουρνουά «Χρυσά Γάντια VIII», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τάσσος Σταθόπουλος είναι δημοσιογράφος-αθλητικός συντάκτης στην Πατραϊκή εφημερίδα «Πελοπόννησος» και είναι μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΠΗΝ. Ωστόσο η «Πατραϊκή Πυγμαχία» δεν αποτελεί πρώτη συγγραφική του δραστηριότητα. Έχει εκδώσει στο παρελθόν το βιβλίο «Εθνική Ελλάδας μια ομάδα μια ιστορία», «ΑΕΠ Ολυμπιάς στίβος 1961-2014, η ιστορία » και τα «Αχαϊκό Ποδόσφαιρο εκατόν είκοσι χρόνια» και «Πατραϊκή Πυγμαχία μια ιστορία δόξας», η πρώτη έκδοση, από τις Εκδόσεις «Πικραμένος». Επίσης έχει συμμετάσχει και στη συγγραφή εφτά ακόμα βιβλίων αθλητικού και ιστορικού περιεχομένου.