ΠΑΤΡΑ: Κλειστά δέκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πεζόδρομο της Ηφαίστου μετά από απόφαση του Δήμου | dete

ΠΑΤΡΑ: Κλειστά δέκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πεζόδρομο της Ηφαίστου μετά από απόφαση του Δήμου

Κλειστά είναι από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου δέκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πεζόδρομος της Ηφαίστου, μετά την εφαρμογή της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων. Οι αποφάσεις για την ολική αναστολή λειτουργίας των μαγαζιών, ήρθαν μετά από τις μηνύσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, καθώς σε μερικές περιπτώσεις καταλαμβάνουν όλο τον πεζόδρομο.

Τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά για δέκα ημέρες από τις 28 Φεβρουαρίου, οπότε και εφαρμόστηκε από την Αστυνομία, η απόφαση του Δήμου. Μάλιστα, τρία καταστήματα την πρώτη ημέρα δεν εφάρμοσαν την απόφαση και η Αστυνομία προχώρησε σε διαδικασία σφράγισής τους για το ίδιο χρονικό διάστημα, των δέκα ημερών.

Να σημειωθεί ότι δυο καταστήματα, σε εφαρμογή προγενέστερης απόφασης του Δήμου έχουν κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα, επίσης για διάστημα δέκα ημερών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαβούλευση για την κανονιστική διάταξη για τη χρήση των κεντρικών πεζοδρόμων από τις επιχειρήσεις εστίασης. Οι αλλαγές αφορούν σε μεγάλο βαθμό την Ρήγα Φεραίου και την Ηφαίστου.

Στην Ηφαίστου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κανονιστική, θα πρέπει να μένει ελάχιστο πλάτος διέλευσης 3,5 μέτρα. Άρα στα σημεία που ο δρόμος έχει πλάτος 5 μέτρα και υπάρχουν δύο καταστήματα, το μέγιστο πλάτος τραπεζοκαθισμάτων που αντιστοιχεί στην κάθε επιχείρηση είναι 75 πόντοι.