ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα ο προαστιακός; | dete

ΠΑΤΡΑ - ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα ο προαστιακός;

Σαν… ψέμα ακούγονται οι πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία και οι οποίες θέλουν τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή Πάτρα-Κάτω Αχαΐα να ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως και παρά το γεγονός ότι παράγοντες του ΟΣΕ αλλά και της ΕΡΓΟΣΕ δηλώνουν βέβαιοι ότι είναι δεδομένη η έναρξη των δρομολογίων, έως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για αρκετά πρακτικά ζητήματα.

αρχική διαρροή ότι η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, δεν αποκλείεται να μην επιβεβαιωθεί καθώς απομένουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες στο επίπεδο της οργάνωσης. Δεν έχει βγει ακόμα πρόγραμμα δρομολογίων, δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις για τους  μηχανοδηγούς  που θα αναλάβουν τα δρομολόγια, δεν έχει οριστεί επισήμως η τιμή του εισιτηρίου, δεν έχει ξεκινήσει καμία καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού.

Yπάρχει σε εξέλιξη ένας πραγματικός αγώνας δρόμου προκειμένου να ξεπεραστούν όλα αυτά τα ζητήματα ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη δρομολόγηση των συρμών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά τα δρομολόγια, ανά κατεύθυνση, θα είναι 3 με 4, διαμοιρασμένα το πρωί και μετά το μεσημέρι. Στόχος είναι σταδιακά και μέχρι το Καλοκαίρι να πυκνώσουν ανάλογα και με το ενδιαφέρον του κόσμου. Το δε εισιτήριο, θα είναι περίπου στο 1 ευρώ.