ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ: Θα πιάσουν φωτιά τα σπίτια μας | dete

ΠΑΤΡΑ - ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ: Θα πιάσουν φωτιά τα σπίτια μας

Τον άμεσο καθαρισμό του καταυλισμού των Ρομα στο Ριγανόκαμπο ζητούν κάτοικοι του Ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας φοβούμενοι τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς με καταστροφικές για την περιοχή συνέπειες το καλοκαίρι. Αναλυτικά στο έγγραφό της προς τον Δήμαρχο Πατρέων η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων και των Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος επισημαίνει:

"κ. Δήμαρχε,

Σας ενημερώνουμε ότι με την είσοδο του καλοκαιριού, αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο κίνδυνο πυρκαγιάς στην περιοχή του Ρηγανόκαμπου.

Η παράνομη εγκατάσταση και ανεξέλεγκτη διαμονή των Ρομά σε αυτό το χώρο εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία των ιδίων αλλά και των κατοίκων της περιοχής λόγω της συχνής χρήσης φωτιάς με ξύλα και άλλα υλικά όπως μεταχειρισμένα λάστιχα αυτοκινήτων, καθώς και της μη τήρησης στοιχειωδών έστω κανόνων υγιεινής.

Ήδη προ ημερών διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, πως οι υπηρεσίες του Δήμου καλούν τους Δημότες Ιδιοκτήτες Οικοπέδων να προβούν σε προληπτικό καθαρισμό αυτών, σύμφωνα με τη σχετική ευθύνη που έχουνε, βάσει της σχετικής Νομοθεσίας.

Στην περίπτωσή μας αυτό δεν αρκεί αλλά επιπλέον θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες που είναι ιδιοκτήτες του εν λόγω χώρου όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, καθώς και τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, για να μη συμβεί το φαινόμενο των συχνών πυρκαγιών των προηγουμένων ετών όπως φαίνεται και στο συνημμένο έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Μετά τα ανωτέρω Ζητάμε:

Όπως άμεσα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, σε συνεργασία με τις προαναφερόμενες Υπηρεσίες μεριμνήσει και προβεί σε πλήρη καθαρισμό του χώρου για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς καθώς και τη μείωση μετάδοσης ασθενειών, προκειμένου να διασφαλιστούν η υγεία, η ακεραιότητα και οι περιουσίες των κατοίκων της Εγλυκάδας και της Περιβόλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από την πιθανότητα μιας ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, την οποία δεν θέλουμε καν να τη φανταστούμε.

Την επιστολή υπογράφουν:

1. EΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ» ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ

3. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΗΤΙΣΑ»

4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 39ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ 7ΟΥ ΝΗΠΙΑΓ.

7. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΚΦΡΑΣΗ»

8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 41ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

9. ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ

10. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

11. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

12. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΟΗΣ

13. ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

14. «ΠΕΤΕΙΝΟΙ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

15. ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

16. ΑΕΤ ΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ