ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΡΟΜΑ:«Μικρά παιδάκια με σκουλαρίκια και κραγιόν» | dete

ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΡΟΜΑ:«Μικρά παιδάκια με σκουλαρίκια και κραγιόν»

Η πρόεδρος της εταιρείας «Υγείας για Όλους», Ελένη Σωτηροπούλου, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου στην Πάτρα.
«Έχουμε πάει σε 146 καταυλισμούς στην Ελλάδα για να δώσουμε βοήθεια. Σε όλους έχουμε δει έστω και κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης. Στο Ριγανάκαμπο τα πράγματα όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά έχουν χειροτερέψει. Τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα στην βρωμιά, σε άθλιες συνθήκες, δίπλα στα ποντίκια», λέει.
Το τι γίνεται στον καταυλισμό είναι γνωστό και ας κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς τα... στραβά μάτια. «Το λιγότερο που θα μπορούσα να πω είναι ότι τα παιδάκια αυτά σπρώχνονται στην επαιτεία. Αυτό το έχω δει με τα μάτια μου. Τα εμβολιάζουμε και ύστερα τα συναντάμε στους δρόμους και στα φανάρια να ζητούν χρήματα». Όμως, εφόσον θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς για το όλο θέμα και να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά ουσιαστικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ώθηση από πλευράς των μεγαλύτερών δεν σταματά στην επαιτεία. Μικρά κοριτσάκια φορούν σκουλαρίκια και κραγιόν βγαίνοντας έξω από τον καταυλισμό.
Αν πάει κανείς στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ στα Βραχνείκα θα καταλάβει εύκολα τι γίνεται, ενώ τα περισσότερα από τα ανήλικα κορίτσια Ρομά που κάνουν «παρέα» σε παππούδες στις πλατείες και στα πάρκα της Πάτρας (τα μέρη είναι γνωστά, δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε), προέρχονται από τον καταυλισμό, .όπως άλλωστε και το σύνολο σχεδόν των παιδιών των φαναριών. Όλα αυτά αλήθεια δεν απαιτούν την παρέμβαση του εισαγγελέα ανηλίκων;».