ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η Κυριακή του Τζάκη! Ετοιμάζονται για αγωγές οι έμποροι | dete

ΠΑΤΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η Κυριακή του Τζάκη! Ετοιμάζονται για αγωγές οι έμποροι

Ο Σύλλογος  Εμπόρων Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου Πάτρας καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του επικεφαλής της παράταξης ‘Ελεύθεροι Εμποροϋπάλληλοι’ Σάββα Τζακη, ο οποίος κατά την κινητοποίηση της Κυριακής 13/12/2015 πρωτοστάτησε μαζί με ομάδα ατόμων στην παρεμπόδιση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων των μελών του συλλόγου μας.

Ο εν λογω συνδικαλιστής  παρενοχλούσε την είσοδο των πελατών στα καταστήματα, ενώ μέσα την ίδια ημέρα, το κατάστημα στο οποίο ο ίδιος εργάζεται παρέμεινε ανοιχτό, χωρίς ενοχλητικά άτομα στην είσοδο του και εξυπηρετούσε κανονικά την πελατεία του.

Όταν το γεγονός έγινε αντιληπτό από μέλη μας, τα οποία  μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Παλουμπη διαμαρτυρήθηκαν σε μέλη της διοίκησης  του σωματείου των εμποροϋπαλλήλων, τότε και μονό τότε μεμονωμένα άτομα εμφανίστηκαν και παρέμειναν για ελάχιστα λεπτά έξω από τον εργοδότη του Σάββα Τζάκη χωρίς τον ίδιο και αφού έκαναν το «καθήκον» τους απεχώρησαν, συνεχίζοντας την δράση και διαμαρτυρία τους σε άλλα καταστήματα, ενώ το κατάστημα συνέχισε την λειτουργία του απρόσκοπτα .

Αποδοκιμάζουμε αυτού του τύπου τον  συνδικαλισμό «άλλα καρτ», που δεν θα ενοχλεί και  προστατεύει τους εργοδότες μερίδας συνδικαλιστών, και δηλώνουμε πως εξετάζουμε   με απόλυτη σοβαρότητα μαζί με τους νομικούς μας συμβούλους την συγκεκριμένη δραστηριότητα του  Σάββα Τζάκη. Επεξεργαζόμεθα δε στοιχεία που διαθέτουμε από το οπτικοακουστικό υλικό, θεωρώντας ότι πρόεκυψε θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού υπό συνδικαλιστική κάλυψη  βλάπτοντας τις επιχειρήσεις μελλών μας.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να προστατέψουμε από τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές τις επιχειρήσεις μας,  για αυτό τώρα τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Τιμούμε τους συνδικαλιστές των εμποροϋπαλλήλων, που αγωνίζονται όπως και όταν αυτοί νομίζουν προς όφελος των μελλών τους, με ένα καθαρό αγώνα απέναντι προς όλους, ακόμα και όταν πρόκειται για τους εργοδότες τους.