ΠΑΤΡΑ: Καταγγελία από παράταξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου | dete

ΠΑΤΡΑ: Καταγγελία από παράταξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου

Η  παράταξη της αγωνιστικής ενότητας  του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου καταγγέλλει τις πρωτόγνωρες - απαράδεκτες διαδικασίες που ακολουθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ προσπαθώντας να διαγράψουν από το Δ.Σ  του συλλόγου την κ. Ελένη Λέκκα λόγο συμμετοχής της σε  δράση της επιτροπής αλληλεγγύης Ζαβλανίου μια δράση που είναι βασικό στοιχείο ανθρωπιάς , πολιτισμού  ,αλλά και συνένωση των κατοίκων  της συνοικίας .

Η πλειοψηφία του Δ.Σ του πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου κάλεσε σε απολογία την κ. Ελένη Λέκκα  στις 19/1/17 για τον παραπάνω λόγο θεωρώντας  ατόπημα την δράση της και   πρότεινε  τη διαγραφή της .Στη συνέχεια όμως  απέσυραν την πρόταση διαγραφής  με πρόσχημα να της δοθεί χρόνος επιλογής ανάμεσα του μέλους Δ.Σ ή μέλους της αλληλεγγύης. Έπειτα από άρνηση της κ. Λέκκα να αφήσει τη συμμετοχή της στην αλληλεγγύη το Δ.Σ συνεδρίασε   λίγες  μέρες μετά όπου και πήραν πλειοψηφικά  απόφαση διαγραφής  .Να σημειωθεί ότι  η παράταξη  της αγωνιστικής ενότητας κατά το παρελθόν  είχε  προτείνει  να οργανωθεί αλληλεγγύη από τον Πολιτιστικό  Σύλλογο  Ζαβλανίου  εισπράττοντας πάντα την άρνηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ.

Με βάση το καταστατικό του Συλλόγου  για να έχει ισχύ μια τέτοια απόφαση  διαγραφής πρέπει να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση και να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις του υπό διαγραφή μέλους του Δ.Σ που ΝΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΊΘΕΣΗ  ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΌ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Σε καμία  όμως περίπτωση δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Σε συνέχεια των παραπάνω και με εμμονή του προέδρου κ. Γασπαρινάτου Δημήτρη η κ. Λέκκα  αποτρέπετε συνεχώς να συμμετάσχει στα συμβούλια αλλά και στις υποτυπώδεις  εκδηλώσεις καθώς επίσης απαιτείται η συγνώμη της   και η διακοπή της δράσης της στην επιτροπή αλληλεγγύης στην περίπτωση που η ίδια θελήσει να παραμείνει μέλος του Δ.Σ

Θεωρούμε ότι  τις μέρες αυτές που τα αντιλαϊκά μέτρα κάνουν τη ζωή μας ποιο δύσκολη είμαστε υπόχρεοι να λειτουργούμε αλληλέγγυα και να στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες ώστε να έχουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ λόγο και ρόλο ως Πολιτιστικός  Σύλλογος  . Τουναντίον το μέλημα της πλειοψηφίας του Δ.Σ  από το φθινόπωρο  έως  τώρα είναι η διαγραφή μελών του και τίποτε άλλο.

Προβληματιζόμαστε πραγματικά για το τι μπορεί να εξυπηρετεί  όλη αυτή η προσπάθεια διαγραφής !

Η αγωνιστική ενότητα θέλοντας  να ενημερώσει όλα τα μέλη της έχει ήδη συγκεντρώσει υπογραφές όπου και ζητεί  να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου  ώστε όλοι να είναι ενήμεροι για τις ενέργειες της πλειοψηφίας του Δ.Σ που θυμίζουν άλλες εποχές και πρακτικές.

ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ 

                              ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ.

           ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ  ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ