ΠΑΤΡΑ: Και σήμερα διοργανώνεται η νυχτερινή ποδηλατάδα | dete

ΠΑΤΡΑ: Και σήμερα διοργανώνεται η νυχτερινή ποδηλατάδα

Διεξάγεται και αυτή την Τετάρτη (7/6) η καθιερωμένη εδώ και καιρό νυχτερινή ποδηλατάδα. Πρόκειται για μια εβδομαδιαία δράση μαζικής αστικής ποδηλασίας, που διεξάγεται κάθε Τετάρτη από τις 8.30μ.μ. έως και τις 11.30μ.μ. με εκκίνηση από την πλατεία Γεωργίου.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές:

 

- Στην Νυχτερινή Ποδηλατάδα κάθε ένας είναι προσωπικά και μόνος υπεύθυνος για την δική του ασφάλεια, σε περίπτωση που συνοδεύει ανήλικο υπεύθυνος για την ασφάλεια αυτού, και για τον εξοπλισμό του.

 

- Φυσικά, είναι απαραίτητα φώτα εμπρός και πίσω, δυνατά.

 

- Εννοείται, το ποδήλατο χρειάζεται να είναι σε καλή κατάσταση.

 

- Μπροστά επικεφαλής της πομπής και πίσω στο τέλος αυτής, υπάρχουν εθελοντές οδηγοί με κίτρινα γιλέκα. Η παρουσία τους εκεί θέτει τα όρια της αρχής και του τέλους του όγκου της πομπής, και έχει σημασία για την κατεύθυνση και τη διατήρηση της σωστής ταχύτητας. Όποιος θέλει να διευκολύνει την δράση χωρίς να δημιουργεί κινδύνους για το σύνολο, πρέπει να κινείται προσεκτικά μέσα σε αυτά τα όρια, άρα δεν προσπερνάμε τους πρώτους - δε μένουμε πίσω από τους τελευταίους.

 

- Ομάδα εθελοντών με κίτρινα γιλέκα ασφαλίζει τις διασταυρώσεις και τους καθέτους δρόμους. Κατά την πορεία οι εθελοντές συνοδεύουν την πομπή των ποδηλάτων βοηθώντας την κίνηση του συνόλου. Φροντίζουν για όλους μας. Ας είμαστε συνεργάσιμοι λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις συμβουλές τους!

 

- Στους δρόμους κινούμαστε πάντα στη μία λωρίδα (συνήθως στη δεξιά), ώστε να μην μπλοκάρουμε την κίνηση των άλλων οχημάτων.

 

- Προσπαθούμε να ποδηλατούμε δίχως να δημιουργούμε κενά μεταξύ μας, ώστε να μην εισχωρούν ανάμεσα στα ποδήλατα μηχανοκίνητα οχήματα.

 

- Κράνος σαμπρέλα και βασικά εργαλεία αυτο-εξυπηρέτησης, στη δύσκολη στιγμή έχουν αποδειχθεί πάααρα πολύ χρήσιμα..

 

- Δεν κάνουμε αγώνες, ποδηλατούμε με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, για να απολαμβάνουμε την παρέα και τη διαδρομή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

 

- ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν κάνουμε επίδειξη δεξιοτήτων. Οποιοσδήποτε θέλει να κάνει εφέ θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του συνόλου, δεν θα συμμετέχει.

 

- Πάντα η αναχώρηση γίνεται μισή ώρα μετά το ραντεβού με απόκλιση 5 λεπτών.