ΠΑΤΡΑ: Και οι κλέφτες περνούν κρίση… και πεινάνε!

Η πενία και η… πείνα τέχνας κατεργάζονται! Περίεργους και ευφάνταστους τρόπους εφευρίσκουν πεινασμένοι -όπως όλα δείχνουν- διαρρήκτες και κλέφτες, οι οποίοι λόγω της ανάγκης τους για τροφή ή ακόμα και για να προμηθευτούν πράγματα που τους λείπουν, «τρυπώνουν» σε σπίτια, στάνες, αυλές, κυλικεία, ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες απ’ όπου παίρνουν τα απαραίτητα.

Στην Πάτρα σε δύο περιπτώσεις είχαμε διαρρήξεις… για να αρπάξουν μπύρες. Μία σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Ακρωτηρίου και άλλη μία πρόσφατα στην περιοχή της Εγλυκάδας.

Η γυναίκα – θύμα ληστείας της περιβόητης σπείρας των Αλβανών – Ελλήνων που πρόσφατα μέλη της συνελήφθησαν και κάποιοι εξ αυτών προφυλακίστηκαν, κατήγγειλε πως όχι μόνο της έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό για να της κλέψουν χρυσαφικά και 750 ευρώ, αλλά της έκλεψαν τον κόκορα που είχε στο ψυγείο… και ένα κεφάλι τυρί! Το περιστατικό συνέβη στην οδό Αρτέμιδος κάτω από το Δασύλλιο!

Από αγγούρια μέχρι χύτρες βούτηξαν άγνωστοι που εισέβαλαν προπαραμονή της εθνικής μας επετείου  σε ταβέρνα χωριού έξω από την Κ. Αχαϊα. . Οι δράστες παραβίασαν την πίσω πόρτα του καταστήματος και αμέσως έκαναν επιδρομή στην κουζίνα.

Μια περίεργη και ασυνήθιστη κλοπή έλαβε χώρα προ μηνός σε εξοχική κατοικία στην Αιγιάλεια, αφού ο δράστης ή οι δράστες δεν πήραν αντικείμενα αξίας, αλλά προτίμησαν να αφαιρέσουν ένα βάζο με ελιές, ποσότητα κρασιού και κάποια άλλα τρόφιμα!

Στο νομό Ηλείας αλλά και σε κάποιες ορεινές περιοχές της Αχαϊας, οι κλοπές ζώων είναι καθημερινό φαινόμενο. Κότες και αρνιά… σφάζονται επί τόπου (σε ορισμένες περιπτώσεις). Αλλοι πάλι μπαίνουν σε αποθήκες και κλέβουν ότι βρουν μπροστά τους. Από ρύζι μέχρι και… σιτάρι!

Στα αρτοποιεία και μανάβικα της Πάτρας… γίνεται χαμός!

Δεκάδες είναι και οι περιπτώσεις κλοπών σε αρτοποιεία και μανάβικα της Πάτρας. Οι μικροκλοπές γίνονται κυρίως από αλλοδαπούς οι οποίοι λόγω της πείνας τους δεν διστάζουν να ριψοκινδυνεύσουν ακόμη και με σύλληψη. Είναι ικανοί να κλέψουν ένα κουλούρι ή ένα μήλο! Βέβαια σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες (αν και τους αντιλαμβάνονται) δεν τους καταγγέλλουν.

Τρομαγμένη η κυρία Βασιλική μας περιγράφει πως της έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό και της πήραν έναν κόκορα και τυρί που είχε στο ψυγείο