ΠΑΤΡΑ: Κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών στην πορεία για την Ανεργία | dete

ΠΑΤΡΑ: Κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών στην πορεία για την Ανεργία

Χαιρετίζουμε  την απόφαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, να ηγηθούν στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ,  ενάντια στην ανεργία που μαστίζει την πόλη μας και βασανίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια.  Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η ανεργία στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή καθημερινά μεγαλώνει ξεπερνώντας το 40%. Επομένως, ο δρόμος της ανάδειξης του προβλήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων είναι μονόδρομος.

Σε περιόδους κρίσης το πρόβλημα της ανεργίας διογκώνεται, αλλά και σε περιόδους ανάπτυξης  παραμένει ως άλυτο  πρόβλημα και χρησιμοποιείται από την εργοδοσία για το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και τη συμπίεση του μεροκάματου. Για αυτό στην πάλη των εργαζομένων αποκτά  προτεραιότητα, στο πού  πρέπει να κατευθύνεται o αγώνας και  στην αιτία που γεννά το πρόβλημα. Στη  σύγκρουση και ρήξη για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Όλοι οι κλάδοι στην περιοχή μας πλήττονται από την ανεργία, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Η μεγαλοεργοδοσία και στην περιοχή μας αξιοποιεί την ανεργία για να περάσει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.  Με σφοδρότητα επιτίθεται καταργώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους γνωρίζουν καλά τι σημαίνει ΑΝΕΡΓΙΑ. Σχεδόν όλοι έχουν άνεργους στην οικογένεια τους, αλλά και οι ίδιοι ανά πάσα στιγμή γνωρίζουν ότι  μπορεί να βρεθούν στο δρόμο χωρίς δουλειά.

Ο Κλάδος των εκπαιδευτικών έχει μεγάλο μερίδιο στην ανεργία. Οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας ξεσπιτώνονται κάθε χρόνο για λίγους μόνο μήνες δουλειάς, χωρίς να παίρνουν τους υπόλοιπους μήνες ούτε καν το ελάχιστο επίδομα ανεργίας. Το καθεστώς των "ελαστικών" σχέσεων εργασίας στην Εκπαίδευση τείνει να γενικευτεί, τη στιγμή που τα ακάλυπτα κενά είναι κάθε χρόνο χιλιάδες.

Για αυτό ο Σύλλογός μας δε μπορεί να μένει αμέτοχος και αδιάφορος μπροστά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, της Πάτρας, της Αχαΐας να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο και με τη συμμετοχή τους  την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων. Σας καλούμε να συμπορευτούμε σε αυτή τη μεγάλη πορεία στις 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΑΤΡΑ –ΑΘΗΝΑ.

  • ΝΑ αναδείξουμε το μεγάλο  πρόβλημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, που μαστίζει την πόλη μας.
  • ΝΑ διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων.
  • ΝΑ συμπορευτούμε σε αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ, όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο καθένας μας ανάλογα με τις δυνάμεις  του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ή ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 ΕΥΡΩ.
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΣΕ, ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751€, ΤΗΣ 13ης ΚΑΙ 14ηςΣΥΝΤΑΞΗΣ.