ΠΑΤΡΑ: Ιατρό-εκπαιδευτικό Συνέδριο με έκπληξη την Ε. Τσαλιγοπούλου | dete

ΠΑΤΡΑ: Ιατρό-εκπαιδευτικό Συνέδριο με έκπληξη την Ε. Τσαλιγοπούλου

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, μοναδικό στη χώρα, Ιατρο-εκπαιδευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Τίτλος του: «Νέοι και Αγωγή Υγείας: Το Ευ Ζην υπόθεση όλων μας».

Το συνέδριο, που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, διοργανώνεται από την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας) και τις «Γυναίκες στην Ογκολογία», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ τυγχάνει της υποστήριξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Σε αυτό συμμετέχουν 22 σχολεία της Αχαΐας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) με 300 μαθητές, τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών και το ΑΤΕΙ Πάτρας με 60 φοιτητές, καθώς και πλειάδα επιστημόνων της υγείας και της εκπαίδευσης.

Θα αναδειχθούν ιδέες μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, με σκοπό τη διάχυση της γνώσης στο ευρύ κοινό, με βασικούς άξονες:

α. την ψυχική υγεία,

β. τις συναισθηματικές διαταραχές και εξαρτήσεις και

γ. την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στους προαναφερόμενους τομείς.

Το κλείσιμο της επιστημονικής συνάντησης επιφυλάσσει έκπληξη!

Η γνωστή ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου θα δώσει μεγάλη συναυλία, η οποία, σημειωτέον, θα είναι δωρεάν για το κοινό.