ΠΑΤΡΑ: “Θύελλα” στην οδό Ηφαίστου – Οριστική ανάκληση αδειών σε 9 καταστήματα | dete

ΠΑΤΡΑ: "Θύελλα" στην οδό Ηφαίστου - Οριστική ανάκληση αδειών σε 9 καταστήματα

"Μποφόρ" στον πεζόδρομο της Ηφαίστου στην Πάτρα, καθώς  οι αντιδράσεις των κατοίκων, οδήγησαν σε συντονισμένους ελέγχους οι οποίοι αποκάλυψαν σωρεία παραβάσεων και αυθαιρεσιών! 

 

Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, εισαγγελέας, δήμος και αστυνομία προχώρησαν σε συνδυαστικούς ελέγχους και ανακάλυψαν ότι σε πολλές εκ των περιπτώσεων ο νόμος είχε χρησιμοποιηθεί ως χαρτί ...κουζίνας.

Στον Δήμο Πατρέων έφτασε ένα έγγραφο του Υγειονομικού, στο οποίο γίνεται αναφορά σε σοβαρή τροποποίηση υγειονομικών όρων λειτουργίας των καταστημάτων και καλεί τον Δήμο να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Το έγγραφο, το οποίο κοινοποιείται στον εισαγγελέα,  το Β΄αστυνομικό τμήμα και τους κατοίκους, αναφέρεται σε παραβάσεις που ξεκινούν από την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και την ηχορύπανση και καταλήγουν στην προσφορά ειδών που δεν έχουν καμία σχέση με την άδεια λειτουργίας. Κάποια μάλιστα εκ των καταστημάτων ενώ έχουν άδεια λειτουργίας αναψυκτηρίων, έχουν μετατραπεί σε ... εστιατόρια με πλούσιο μενού.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, παρά το γεγονός ότι δόθηκε προθεσμία για να συμμορφωθούν, αυτό δεν κατέστη δυνατόν και έτσι γίνεται εισήγηση για ανάκληση αδειών.

Η οριστική ανάκληση, θα είναι και η εισήγηση της δημοτικής αρχής στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, παρουσία και των κατοίκων.

Η εισήγηση αφορά την ανάκληση λειτουργίας 9 καταστημάτων στην Ηφαίστου και την Γεροκωστοπούλου.