ΠΑΤΡΑ: Θρήνος για την Λουκία Σιμονοβίκη | dete

ΠΑΤΡΑ: Θρήνος για την Λουκία Σιμονοβίκη

Εφυγε από τη ζωή έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο η γνωστή συμπολίτισσα Λουκία Σιμονοβίκη. Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη στις 2.30 το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.
Υπήρξε εμβληματικό μέλος των καρναβαλικών πυρήνων της Πάτρας, ιδρυτικό στέλεχος και επί σειρά ετών πρόεδρος του Καρναβαλικού Κομιτάτου.
Εργάστηκε στο πανεπιστήμιο Πατρών (υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες υπαλλήλους) και στη συνέχεια ανέπτυξε επιτυχημένη πολύχρονη δραστηριότητα στον τομέα της οργάνωσης συνεδρίων.
Από τον γάμο της με τον αείμνηστο καθηγητή Παύλο Κορδοπάτη, απέκτησε δύο παιδιά, τη Μαριάννα και τον Αντώνη.
Η Λουκία Σιμονοβίκη ήταν ένας άνθρωπος με σπάνια ενέργεια και κινητικότητα, με πολυδιάστατη παρουσία στην κοινωνική ζωή και έντονη προσωπικότητα.
Θα λείψει από την τοπική κοινωνία.
Πολλά είναι και τα μηνύματα φίλων και συνεργατών της Λουκίας Σιμονοβίκη στο facebook. Η Βικωρία Αγγελοπούλου έγραψε χαρακτηριστικά: «Καλό σου ταξίδι φιλενάδα. Λουκία μου, το γέλιο , η ζωντάνια και η δύναμη της ψυχής σου, παράδειγμά μας».
Από την πλευρά του ο Αλέξης Σκαρμέας σημείωσε: «Οταν οι φιλίες ξεκινούν με εξομολογήσεις, μένουν πάντα δυνατές. Τέτοιες μέρες στο σπίτι του Χρήστου μας στον Αγ. Βασίλειο, ξεκίνησε η φιλία μας. Το ωραιότερο τυπάκι του καρναβαλιού. Η ζωντάνια, η χαρά κ η δύναμη. Αυτή που σκέφτηκε κ υλοποίησε τον πιο καλλιτεχνικό χορό του καρναβαλιού. Το χορό της μάσκας. Μας στενοχώρησες σήμερα. Στο καλό Λουκία μου».