ΠΑΤΡΑ: Η Πολυφωνική Χορωδία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής | dete

ΠΑΤΡΑ: Η Πολυφωνική Χορωδία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, πραγματοποιεί την Κυριακή 21η Ιουνίου, το βράδυ στις 8.30, στον υπέροχο αύλειο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος (μπροστά από το νεοκλασικό κτήριο).

Στη συναυλία θα μετάσχουν η ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ, η ΠΑΙΔΙΚΗ & η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ’’, αλλά και η προσκαλεσμένη ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ‘’LA VITA’’ της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

 

Η ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ θα παρουσιάσει τα έργα:

 

‘’Αξίζει ν’ αγαπάς’’, Μουσική & Στίχοι: ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ,

 

‘’Κουκαμπούρα’’, Παραδοσιακό παιδικό τραγούδι Αυστραλίας,

 

‘’Να αγαπάς’’, Μουσική: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, Στίχοι: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ, ‘’Το δέντρο’’, Μουσική: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ, (cd «Ο Τεμπέλης Δράκος»), ‘’Η Γοργόνα’’ Μουσική: ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ, Στίχοι: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ‘’Για τα Πάτα’’, Μουσική: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ, (cd «Ο Τεμπέλης Δράκος»). Τη χορωδία θα διευθύνει η Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου. Βοηθός Διεύθυνσης: Ελένη Μουζάκη. Πιάνο θα παίξει η Αρετούσα Νικολοπούλου και κρουστά ο Γιώργος Λαμπράκος.

 

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η ΠΑΙΔΙΚΗ και η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του Οργανισμού, θα ερμηνεύσουν τα έργα:

 

‘’Ι’m goinup a yonder’’, του WALTER HAWKINS, Επεξεργασία: MARTIN  SIRVATKA, ‘’Nella Fantasia’’του ENNIO MORRICONE,

Επεξεργασία: AUDREY SNYDER, ‘’ Στο Τούνεζι στην Μπαρμπαριά’’ του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ, Επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ,‘’Shenandoah’’,ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Επεξεργασία: JAY ALTHOUSE, ‘’Ιmagine’’ του JOHN LENNON,Επεξεργασία: CHUCK CASSEY,‘’Niska Banja’’, ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΕΡΒΙΑΣ, Επεξεργασία: NICK PAGE,‘’La Cumparsita’’ (Ταγκό Αργεντινής) του GERARDO MATOS RODRIGUEZ,‘’Let the sunshine in’’(Από το Μιούζικαλ ‘’Hair’’)      του CALT Mac DERMOT, Επεξεργασία:MATTHIAS E. BECKER και θα κλείσει το πρόγραμμα με το NEGRO SPIRITUAL, ‘’Aint no grave can hold my body down’’,Επεξεργασία: PAUL CALDWELL & SEAN IVORY. Τη χορωδία θα διευθύνει η Ελένη Παπαδοπούλου-Αραβαντινού, ενώ πιάνο θα παίξει η Μαρίνα Μυλωνά και κρουστά ο Γιώργος Λαμπράκος.

 

Στο τελευταίο μέρος της συναυλία η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ‘’LA VITA’’ της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, θα παρουσιάσει τα έργα: ‘Gloria Alleluia’’, της EMILY CROCKER, ‘Take Five’’, του PAUL DESMOND, Στίχοι: DAVE & LOLA BRUBECK, Επεξεργασία: KIRBY SHAW, ‘I Feel Pretty’’, (Από το μιούζικαλ «West Side Story»), του LEONARD BERNSTEIN, Στίχοι: STEPHEN SONDHEIM, Επεξεργασία: WILLIAM STICKIES, ‘Puttin’ On The Ritz’’, του IRVING BERLIN, Επεξεργασία: KIRBY SHAW και θα ολοκληρώσει την παρουσία της με τη συλλογή από το έργο ‘’Sister Act’’, του MARC SHAIMAN,Επεξεργασία: MAC HUFF (Soli:  Κωνσταντίνα και Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Ναυσικά Μαμάκου). Τη χορωδία θα διευθύνει η Ελένη Αλεξοπούλου. Πιάνο θα παίξει ο Βασίλης Γεωργακόπουλος και ντραμς ο Παναγιώτης Τραχανάς. Η διδασκαλία της κίνησης είναι της Δέσποινας Μπάμπα.

 

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Γραμματέας της ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ’’, Αθανασία Παπασταύρου.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ενώ χορηγοί θα είναι η βιομηχανία αναψυκτικών ΛΟΥΞ και η αρτοποιία ΜΑΚΡΗ.

Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία θα είναι ελεύθερη.