ΠΑΤΡΑ: Η Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας στις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς και τα οικονομικά μέτρα

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας την Τετάρτη 16 Μαΐου, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί τόσο από το Δήμο, όσο και από τη ΓΣΕΒΕΕ. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της:

  • Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην κινητοποίηση που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων την Τρίτη 22/5/2018, ως ημέρα δράσης κατά των πλειστηριασμών, με παραστάσεις μαζί με όλους τους φορείς, σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια. Και την ίδια μέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί παμπατραϊκή κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου.
  • Επίσης ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ για κινητοποιήσεις την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018. Θα συμμετάσχουμε στην Πανεθνική Ημέρα Δράσηςοργανώνοντας συγκεντρώσεις και πορεία διαμαρτυρίας με όλους τους φορείς της πόλης μας, ώστε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή ενός επιπρόσθετου πακέτου μέτρων που έχει προβλεφθεί για το 2019, αλλά και ζητώντας την κατάργηση όλων των  νόμων που μας λυγίζουν φορολογικά, που μας κλέβουν την περιουσία  και μας στερούν μια αξιοπρεπή σύνταξη.
  • Επίσης απεφασίσθη η συνέχιση της διαβούλευσης με τη Δημοτική Αρχή, τις Δημοτικές Παρατάξεις & τους Κοινωνικούς Φορείς, για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως το κυκλοφοριακό και τις επιπτώσεις από τις αλλαγές ενόψει της παράδοσης της μινι περιμετρικής (όπως αντιδρομήσεις & μονοδρομήσεις κεντρικών δρόμων της πόλης μας), ΠΡΙΝ τη λήψη οριστικών αποφάσεων, με στόχο να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ποιότητα ζωής των πολιτών και για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς χωρίς αποκλεισμούς κλπ.

Μαζί με το Δήμο και τους κοινωνικούς μας εταίρους, διεκδικούμε από την Κυβέρνηση άμεση νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία της α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική μας κατάσταση και να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν.

Ζητάμε από τις Διοικήσεις των Σωματείων μας να ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ τα διοικητικά τους συμβούλια και ΟΛΑ τα μέλη τουςώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις 2 παραπάνω κινητοποιήσεις. Στόχος είναι να έχουμε μια σημαντική παρουσία για να ακουστεί δυνατά η φωνή των μικρομεσαίων που εξακολουθούν να πλήττονται από την παρατεταμένη ύφεση. Ζητάμε από τα Σωματεία μας να δημοσιεύσουν (στο site της Ομοσπονδίας μας ή στον τοπικό τύπο, ή σε άλλο πρόσφορο μέσο) τις αποφάσεις τους, ώστε να γνωστοποιηθούν σε όλους τους συναδέλφους και να πετύχουμε έτσι μεγαλύτερη & μαζικότερη συμμετοχή.

Σας διαβιβάζουμε το Δελτία Τύπου του Δήμου Πατρέων με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς και την ενημερωτική Εγκύκλιο της ΓΣΕΒΕΕ για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης, για να λάβετε πλήρη γνώση.