ΠΑΤΡΑ: Η δράση του “Χαμένου Γλυκού” της Αριάδνης Δάντε στη γιορτή του Χαμόγελου του Παιδιού | dete

ΠΑΤΡΑ: Η δράση του "Χαμένου Γλυκού" της Αριάδνης Δάντε στη γιορτή του Χαμόγελου του Παιδιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας προσκαλεί στη 2η Μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στην Πάτρα και σας περιμένει από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2017 στο χώρο της πλαζ στην Αγυϊά, από τις 10:00 π.μ έως τις 22:00 μ.μ με πολλές δράσεις.

Ανάμεσα στις δράσεις του Χαμόγελου του παιδιού, ξεχωρίζουμε τη δράση του «Χαμένου γλυκού» της Αριάδνης Δάντε, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 6 το απόγευμα.

Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε έχασε ένα βάζο με γλυκό του κουταλιού στην πλαζ της Αγυιάς και παρέα με τους γιους της, αναστατώνει το χώρο για να το βρει. Για να καταφέρει να το εντοπίσει, προσκαλεί γονείς και παιδιά να έρθουν στην παρέα της, για να τους παρουσιάσει τα στοιχεία του χαμένου βάζου. Τα παιδιά θα έχουν στη διάθεσή τους έξι φακέλους με κρυμμένες λέξεις, οι οποίες θα συνθέσουν μια πρόταση με την απάντηση της θέσης του χαμένου γλυκού.

Μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό παιχνίδι, τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές δομές δεδομένων στον προγραμματισμό, παίζοντας ευχάριστα με τους γονείς τους.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγγραφέως στο σύνδεσμο: https://chipoupolis.blogspot.gr/2017/04/blog-post_3.html.

Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

Εργάζεται στο Γραφείο Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Δράσης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και χαίρεται απίστευτα όταν διδάσκει την Επιστήμη της σε παιδιά.

Τον Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου.

Τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Ο καπετάνιος και η γοργόνα», από τις εκδόσεις Tales Quest.

Τον Απρίλιο του 2015 το ποίημα «Καβούκι» διακρίθηκε σε διαγωνισμό και συμπεριλήφθηκε στην ποιητική συλλογή «Από καρδιάς» των εκδόσεων «Η Προφήτισσα».

Τον Ιούλιο του 2015 κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό βιβλίο «Ψάχνοντας στην Πυθωνία», από τις εκδόσεις Τσιπούπολη, που βασίστηκε στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγγραφέως με τίτλο «Ο Απόστολος στην Πυθωνία», με στόχο την εισαγωγή παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σε βασικές έννοιες προγραμματισμού.

Τον Μάιο του 2016 κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό βιβλίο «Ψάχνοντας στην παραλία», από τις εκδόσεις Τσιπούπολη, που βασίστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγγραφέως με τίτλο «Η Τύχη πάει στην παραλία», με στόχο την εισαγωγή παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας στις Δομές Δεδομένων και τον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό.

Τον Ιούνιο του 2016 δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο Ενρίκε στο Μεξικό" για να ενημερώσει τους μικρούς της φίλους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβουν οι επικοινωνίες μέσω Διαδικτύου.

Τον Μάρτιο του 2017 δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το χαμένο γλυκό" για να φέρει κοντά στα παιδιά τον έμμετρο λόγο και να εστιάσει στην ανάλυση των αντικειμένων, μέσα από το παιχνίδι.

Τον Μάιο του 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τσιπούπολη το συλλογικό έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται», που αποτελεί την υλοποίηση του εγχειρήματος της ομώνυμης δράσης, που διοργάνωσε η συγγραφέας και πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017, με την συμμετοχή τεσσάρων νηπιαγωγείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, για την εξόρυξη των συναισθημάτων των παιδιών για τις μανούλες τους.

Έχει αναρτήσει δεκάδες ποιήματα στο Διαδίκτυο, λατρεύει να γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους και το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί για αυτήν μια αστείρευτη πηγή Ευτυχίας.

Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στην Αθήνα.

e-mail : [email protected]

Site : http://chipoupolis.com/ Blog : http://chipoupolis.blogspot.gr/

Facebook : https://www.facebook.com/ariadniDante

Twitter : https://twitter.com/ariadnidante