ΠΑΤΡΑ: Η απάντηση των καθαριστριών του ΠΑΜΕ για όσα συνέβησαν στο Εργατικό Κέντρο | dete

ΠΑΤΡΑ: Η απάντηση των καθαριστριών του ΠΑΜΕ για όσα συνέβησαν στο Εργατικό Κέντρο

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν αυτές τις μέρες με αφορμή τις εκλογές στο σωματείο καθαριστών και καθαριστριών Πάτρας. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα και πού βρίσκεται η αλήθεια;

 

Καταρχήν παρότι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες στο Δήμο Πατρέων, ανήκουμε στο  σωματείο  καθαριστών και καθαριστριών Πάτρας και όχι στο σωματείο σχολικών καθαριστριών όπως μερικοί μερικοί λένε και θέλουν, ανάλογα πάντα με τα συμφέροντά τους και τις βλέψεις τους. Είμαστε ένα σωματείο που συσπειρώνει όλες και όλους τους καθαριστές στην πόλη της Πάτρας και που σήμερα θιγόμαστε από την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης.

 

Δεύτερον, είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή μας για την προσπάθεια της διοίκησης του σωματείου μας να διενεργήσει παράνομες και νόθες εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων στο Δ.Σ. του σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας αλλά και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το καταστατικό του Σωματείου μας, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε, αλλά και τη διάθεση εκατοντάδων καθαριστριών όπως αυτή διατυπώθηκε στην ΓΣ στις 30 Ιουνίου να πραγματοποιηθούν με την έναρξη του σχολικού έτους εκλογές μετά από ΓΣ όπως ακριβώς ορίζει το καταστατικό μας. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να διατηρήσουν τους αντιπροσώπους τους στα παραπάνω όργανα και σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει και δεύτερο ψηφοδέλτιο στην εκλογική διαδικασία. Γι αυτό άλλωστε όλα έγιναν στα μουλωχτά και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο, πέρα και μακριά από μαζικές διαδικασίες. Αυτό άλλωστε φαίνεται και στο πρακτικό τους που δείχνει ότι στην ΓΣ στις 4 Αυγούστου (άκουσον άκουσον) ήρθαν σε αυτή μόλις 17 μέλη από τα 196!. Επίσης καταγγέλουμε το απαράδεκτο γεγονός    ότι λίγα λεπτά πριν κλείσει η κάλπη κι ενώ είχαν ψηφίσει 75 εργαζόμενοι, η απερχόμενη διοίκηση έδωσε στη δημοσιότητα ότι ψήφισαν 112. Μήπως τελικά βγάζουν λαγούς από το καπέλο;

Οι μεθοδεύσεις αυτές δεν μας εξέπληξαν, άλλωστε χρόνια τώρα έτσι λειτουργούν αυτές οι δυνάμεις που προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους στο συνδικαλιστικό κίνημα νοθεύουν με τέτοιους τρόπους τα αποτελέσματα. Δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά μας και τις ανησυχίες μας.

 

Τρίτον, υπάρχει κάθε νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων στον κλάδο μας  να αντιπαρατεθούν  με αυτή τη σαπίλα και να προσβάλλουν  αυτές τις διαδικασίες. Και αυτό έγινε από κάποια μέλη του σωματείου παρεμβαίνοντας με παρουσία  δικηγόρου το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας και καταθέτοντας ένσταση για το νόμιμο της διαδικασίας. Αν αυτό ενόχλησε και ενοχλεί κάποιους, μαζί και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, πρόβλημά τους. Για να ανησυχούν και να κάνουν όλα αυτά μάλλον δίκιο έχουν.... αφού δεν μπορούν αλλιώς να κερδίσουν την πλειοψηφία των εργατών και εργατριών.

 

Τέλος, γιατί ενόχλησε τόσο πολύ η παρουσία συνδικαλιστών άλλων σωματείων και δυνάμεων του ΠΑΜΕ που συμπαραστάθηκαν στα αιτήματά μας; Λογικό βέβαια, αφού αυτές οι ηγεσίες ούτε ξέρουν ούτε θέλουν να ξέρουν τι σημαίνει ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Τι σημαίνει να στέκεσαι δίπλα στους εργαζόμενους για κάθε πρόβλημα και ανησυχία τους, να βοηθάς στην οργάνωση του αγώνα τους.

 

 

 

Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε τους βήμα!