ΠΑΤΡΑ: Η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο επίκεντρο της συνάντησης Πελετίδη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας | dete

ΠΑΤΡΑ: Η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο επίκεντρο της συνάντησης Πελετίδη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Συνάντηση με τον Κώστα Πελετίδη είχε αντιπροσωπία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με θέμα την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Η Δημοτική Αρχή δήλωσε την στήριξή της στην Ένωση για το νέο κτήριο, τόσο σε θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού, όσο και στην παραχώρηση άλλης Δημόσιας έκτασης, εφόσον χρειαστεί.

Από την πλευρά της η Ένωση δήλωσε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέο χώρου εύκολα προσβάσιμου στου κοινό.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο της Πάτρας συνάντηση εκπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και συγκεκριμένα του Προέδρου Σταύρου Τσεκούρα, του Αντιπροέδρου Τσίτσικα Χαράλαμπου και του Γεν. Γραμματέα Μπαλάση Γεωργίου με τον Δήμαρχο Πατρέων Πελετίδη Κωνσταντίνο και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής Στάμο Παύλο.

Η συνάντηση είχε βασικό θέμα την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την Πάτρα, στο ιδιόκτητο οικόπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας στην οδό Αμερικής και Ν.Ε.Ο Πατρών - Αθηνών για το οποίο είχε εκφραστεί διαφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκε η πλήρης στήριξη στο αίτημα της Ένωσής μας για την ανέγερση ενός σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου στην πόλη της Πάτρας και η πρόθεση εφόσον παρουσιαστεί πρόβλημα από τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό όσο αφορά την ιδιόκτητη έκταση του Σώματος, να παραχωρηθεί έκταση από τον Δήμο ή να απαιτηθεί ιδιοκτησία που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο για το σκοπό αυτό.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και έγινε αντιληπτή από τους εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής η αναγκαιότητα για την άμεση δημιουργία ενός σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου, μετά και τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για έναρξη των σχετικών διαδικασιών στην αρχή του επομένου έτους.

Αναμένουμε από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να αποκτήσει η πόλη μας ένα Αστυνομικό Μέγαρο φιλικό και εύκολα προσβάσιμο από τον πολίτη της Πάτρας αλλά και χρηστικό τον εργαζόμενο Αστυνομικό εξασφαλίζοντας παράλληλα καλύτερες συνθήκες εργασίας.»