ΠΑΤΡΑ: Ηχηρή παρέμβαση για το Ακταίο | dete

ΠΑΤΡΑ: Ηχηρή παρέμβαση για το Ακταίο

Επιστολή στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, απέστειλε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ακταίου, με την οποία αναδεικνύει την απελπιστική κατάσταση του παραλιακού δρόμου της περιοχής (προβλήτα Ρίου-Δημοριρί-Ολύμπικο), αλλά και το πρόβλημα του αποχετευτικού δικτύου, το οποίο συνδέεται άμεσα με την αναβάθμιση της παραλιακής μας ζώνης.
Ο σύλλογος επισημαίνει ότι η επικινδυνότητα πλέον του συγκεκριμένου δρόμου είναι μεγάλη και αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση ο κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα είναι αυξημένος.
Στο πλαίσιο αυτό ζητά:
➢ Την άμεση δραστηριοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία.
➢ Τον άμεσο προγραμματισμό μελέτης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου δρόμου ή έστω για μονοδρόμησή του με ταυτόχρονη πρόβλεψη πεζοδρομίου και/ή ποδηλατόδρομου.
➢ Μελέτη και αναβάθμιση-ενοποίηση της παραλιακής ζώνης από το Ρίο έως τον Αγιο Βασίλη γεγονός που θα προσδώσει αξία τόσο στην περιοχή όσο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της δημοτικής ενότητας Ρίου.
➢ Την άμεση και κατά προτεραιότητα επίλυση του θέματος του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή του Ακταίου. Ακόμα και αν η μόνη λύση για την κατασκευή του έργου είναι η δαπάνη από ιδίους πόρους, ο σύλλογος θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός και τα οικονομικά του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες από το απαιτούμενο ποσό που πρέπει να δαπανηθεί για μια περιοχή τόσο μικρή όσο το Ακταίο.
Τη στιγμή μάλιστα που το δίκτυο έχει ήδη ολοκληρωθεί πριν (Ρίο) και μετά (Αγ. Βασίλης) από τη συγκεκριμένη περιοχή και διέρχεται ήδη παραλιακά (διασχίζοντας την περιοχή του Ακταίου) ο κεντρικό αγωγός μεταφοράς λυμάτων.