ΠΑΤΡΑ: Ημερίδα για τους εμβολιασμούς σήμερα από τον Ιατρικό Σύλλογο στο «Βυζαντινό» | dete

ΠΑΤΡΑ: Ημερίδα για τους εμβολιασμούς σήμερα από τον Ιατρικό Σύλλογο στο «Βυζαντινό»

«Εμβολιασμοί παιδιών: μύθοι και αλήθειες», είναι το ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 106 – Πάτρα), στο πλαίσιο της ενημέρωσης του πληθυσμού.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ενώ έχουν κληθεί να χαιρετίσουν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Στην πρώτη ενότητα θα αναπτυχθεί η θεματική: «Εθνικός εμβολιασμός στην παιδική ηλικία».  Ομιλητές θα είναι οι: Φίλιας Αθανάσιος, Επιμελητής Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Καραμανδανείου Νοσ. Παίδων Πατρών και Κατσικαρέλη Εύη, Ειδικευόμενη Παιδιατρικής Κλινικής Καραμανδανείου Νοσ. Παίδων Πατρών, ενώ στο προεδρείο εκτός από την πρόεδρο του ΙΣΠ Άννα Μαστοράκου θα βρίσκεται ο συντονιστής διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου Γεώργιος Κροκιδάς.

Στην δεύτερη ενότητα θα γίνει αναφορά στο θέμα: «Το αντιεμβολιαστικό κίνημα από τη σκοπιά του Παιδιάτρου». Στο προεδρείο μαζί με την Άννα Μαστοράκου θα βρίσκεται ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, καθηγητής Παιδιατρικής Γαβριήλ Δημητρίου και ομιλήτρια θα είναι η Ειρήνη Κωστοπούλου, επιμελήτρια Παιδιατρικής Κλινικής ΠΓΝΠ.

Η εκδήλωση θα κλείσει με αναφορά στο θέμα: «Ο ρόλος του Παιδιάτρου ως οικογενειακού συμβούλου στον εμβολιασμό» με ομιλητή τον Γρηγόρη Μαρκέτο, διευθυντή ΕΣΥ- ΠΕΔΥ Πάτρας, ενώ στο προεδρείο εκτός από την Άννα Μαστοράκου θα βρίσκεται και ο ιδιώτης παιδίατρος Δημήτρης Παπαλάμπρου.