ΠΑΤΡΑ: Ζητούμενο η αξιοποίηση των αθλητικών χώρων | dete

ΠΑΤΡΑ: Ζητούμενο η αξιοποίηση των αθλητικών χώρων

Μια από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου της «Π» για τις αναπτυξιακές προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα, αφορά και τις αθλητικές υποδομές στην Αχαΐα. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο» την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 3.30 το μεσημέρι, με συνδιοργανωτή τον «Προμηθέα» και συντονιστή τον Τάκη Γεωργακόπουλο, υπεύθυνο Τομέα Αθλητισμού - γιατρό.
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ DATA RC
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, θα γίνει παρουσίαση ειδικής έρευνας πεδίου, που πραγματοποιεί η DATA RC ειδικά για τις ανάγκες του Συνεδρίου. Η έρευνα επιχειρεί τη συνολική καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων της ευρύτερης περιοχής των Πατρών και την ταξινόμησή τους σε κατηγορίες ανάλογα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το άθλημα, τους χρήστες και την πολυπλοκότητά τους. Παράλληλα, θα παρέχει σημαντικά στοιχεία σχετικά με την ποιοτική τους αξιολόγηση ως προς βασικές παραμέτρους, όπως ο φωτισμός, η περίφραξη, η φύλαξη, το πάρκινγκ, οι κερκίδες κ.ά. Τα παραπάνω στοιχεία θα αξιολογηθούν και διαχρονικά, καθώς αντίστοιχη έρευνα είχε πραγματοποιηθεί το 1999 για λογαριασμό του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Πατρέων.
Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των υπευθύνων, ώστε να συντηρηθούν και να μην απαξιωθούν οι αθλητικές υποδομές της περιοχής, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων, ώστε να αξιοποιηθούν με όλους τους πρόσφορους τρόπους.