ΠΑΤΡΑ: Εφιάλτης οι “μαϊμού” δικηγόροι εισπρακτικών εταιριών για εκατοντάδες οφειλέτες – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΖΩ | dete

ΠΑΤΡΑ: Εφιάλτης οι "μαϊμού" δικηγόροι εισπρακτικών εταιριών για εκατοντάδες οφειλέτες - ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΖΩ

Ευρύτατες διαστάσεις λαμβάνει στη Δυτική Ελλάδα και στην Πάτρα το 'bullying' εισπρακτικών εταιριών προς οφειλέτες, για ληξιπρόθεσμες δόσεις, όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής του τοπικού γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ, Τ. Νικολαδάκης.

Ο εκβιασμός που δέχονται οι οφειλέτες είναι πλέον καθημερινός και ενοχλούνται για περισσότερες από μία φορές την ημέρα.

«Οι πολίτες νομίζουν πως αν δεν πληρώσουν θα τους πάρουν τα σπίτια και την περιουσία. Μάλιστα διάφοροι υπάλληλοι εισπρακτικών και δικηγόροι που δουλεύουν για αυτές εκβιάζουν τους δανειολήπτες με υπενθύμιση παλαιότερων γεγονότων, ενώ τους απειλούν πως ακόμη και συγγενικά τους πρόσωπα θα χάσουν μέρος της περιουσίας τους, εάν οι ίδοι δεν εξοφλήσουν την οφειλή τους», υποστηρίζει ο Τάσος Νικολαδάκης.

«Τους απειλούν με ψευδή επιχειρήματα, πως θα αυξηθούν ακόμη και οι τόκοι τους, κάτι που δεν συμπεριλαμβάνεται στην αρχική συμφωνία», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με το τοπικό γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ και τις δεκάδες καταγγελίες που δέχεται καθημερινά, υπάρχουν υπάλληλοι εισπρακτικών που αυτοαποκαλούνται δικηγόροι, για να φοβίσουν τους οφειλέτες.

«Μία φορά στις 2 ημέρες θα πρέπει να ενοχλούν τους πολίτες οι εν λόγω εταιρίες. Δεν επιτρέπεται περισσότερες», σημειώνει ο επικεφαλής του τοπικού γραφείου της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής