ΠΑΤΡΑ: Ετοιμάζουν νέα κανονιστική για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών | dete

ΠΑΤΡΑ: Ετοιμάζουν νέα κανονιστική για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Νέα κανονιστική ετοιμάζει η δημοτική αρχή για τις λαϊκές αγορές και ήδη, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, έχει ξεκινήσει συναντήσεις με εκπροσώπους των σωματείων. 

Στόχος είναι μέσα από τις συζητήσεις αυτές με τους εκπροσώπους των σωματείων να καθοριστεί από κοινού μια κανονιστική που θα βάλει ένα τέλος στο καθεστώς της αναρχίας και της αυθαιρεσίας που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες στις λαϊκές αγορές της Πάτρας.

Το όλο θέμα έφεραν στο προσκήνιο στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη οι ίδιοι οι επαγγελματίες που απασχολούνται στις λαϊκές αγορές της Πάτρας και έχουν τις απαραίτητες νόμιμες άδειες για να συμμετέχουν.

Τότε είχαν στείλει επιστολή προς τον δήμο, ενημερώνοντας για το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι οι μη παράνομοι μικροπωλητές έχουν φτάσει στο σημείο να παίρνουν τις κατοχυρωμένες θέσεις των νόμιμων που διαθέτουν την άδεια, καλώντας την να προχωρήσει σε παρεμβάσεις αφού υπήρχε (και υπάρχει ακόμα) σοβαρός κίνδυνος για να εκτροχιαστούν τα πράγματα.

Η δημοτική αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίζει το πρόβλημα και τα ζητήματα που υπάρχουν στις λαϊκές αγορές και για αυτό προχώρησε ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δύο εκ των τεσσάρων σωματείων των επαγγελματικών που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές.