ΠΑΤΡΑ: Εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά στο θέατρο act | dete

ΠΑΤΡΑ: Εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά στο θέατρο act

Το θέατρο act και η ομάδα Synthesis 748 από το Παρίσι σε συνεργασία με την Κορίνα Κοτσίρη, κουκλοπαίχτρια και ηθοποιό, διοργανώνει ένα εικαστικό εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά που συνδυάζει αρμονικά την εικαστική με την θεατρική δημιουργία.

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της έμπειρης Κορίνας Κοτσίρη,  που διεξήγαγε δημιουργικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια  στο Παρίσι για έξι χρόνια σε σχολεία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, θα γνωρίσουν τεχνικές ανάπτυξης διαφόρων υλικών κατασκευής (πηλό, εφημερίδες, αφρολέξ, χρώματα, υφάσματα) και τεχνικές εμψύχωσης και θεατρικής ερμηνείας μιας κούκλας. Θα κατασκευάσουν θεατρικές κούκλες μικρών και μεγάλων διαστάσεων και μέσα από θεατρικά παιχνίδια  και  αυτοσχεδιασμούς θα δημιουργήσουν την δική τους μοναδική παρουσίαση.

Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να πειραματιστούν και να παίξουν ανακαλύπτοντας ένα καταπληκτικό εργαλείο

Το εικαστικό εργαστήρι, συνολικής διάρκειας 20 ωρών, θα πραγματοποιηθεί σε 5 κύκλους 4ωρών και συγκεκριμένα ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα έως το καλοκαίρι, και η υλοποίησή του θα γίνει στο χώρο του θεάτρου act.

 Αφορά όλα τα παιδιά από 5 χρονών και πάνω και επιτρέπεται η φυσική παρουσία των συνοδών εφόσον το επιθυμούν. Κάθε κύκλος έχει αυτόνομο περιεχόμενο και θα υπάρχει ειδική τιμή ανάλογα με τον αριθμό συνεδριών που θα επιλεγούν.

Ιούνιος : Μικρόκοσμος: Με έμπνευση τα μικρά πλάσματα της φύσης φτιάχνουμε χάρτινα γλυπτά, κολλάζ γράφουμε ιστορίες και στήνουμε την δική μας διαδραστική έκθεση - σπηλιά.

Εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά | Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)

 

Ώρες:

Σάββατο 13 Ιουνίου 12.00-14.00 

Κυριακή 14 Ιουνίου  12.00-14.00