ΠΑΤΡΑ: Επιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος - Νομίμως δεν εγγράφεται ο Κρίτων Φίλος

«Ζήτημα υπάρχει στο νομικό σκέλος το οποίο λέει ότι η διαγραφή του ήταν νομιμότατη όταν έγινε το 2014. Κι αυτό διότι κάναμε μία διαπιστωτική πράξη διαγραφής η οποία ήταν απολύτως συνδεδεμένη με τη μη άσκηση του ιατρικού έργου και δεν υπήρχε καμία συσχέτιση με το ποινικό. Είχαμε σχετικά έγγραφη διαβεβαίωση από το Πανεπιστήμιο. Βάσει της νομοθεσίας, ένα έτος μετά την αποχώρηση ενός εργαζομένου από την πάγια θέση του, θεωρείται διαγραμμένος».

 

Επίσης, η κ. Μαστοράκου προσθέτει: «Οχι μόνον η διαγραφή του είναι νομιμότατη, αλλά και ισχυρότατη. Διότι το έγγραφο Γαβρόγλου λέει ότι «αυτοδίκαια λήγει η διοικητική του αργία». Αρα επιβεβαιώνει το έγγραφο Γαβρόγλου ότι υπήρχε διοικητική αργία. Ομόφωνα λοιπόν απορρίψαμε το αίτημα της αναδρομικής επανεγγραφής».

 

Οσον αφορά στο αίτημα της σημερινής του επανεγγραφής, η κ. Μαστοράκου τονίζει πως «είναι νόμιμο παρ' όλα αυτά η απόφαση Γαβρόγλου δεν είναι ικανή συνθήκη επαναφοράς του Κρίτωνα Φίλου στη θέση του. Κι αυτό διότι το Πανεπιστήμιο έχει διοικητική αυτοτέλεια. Θα πρέπει λοιπόν να μας απαντήσει το Πανεπιστήμιο, είτε με πράξη πρυτάνεως, είτε με απόφαση της Συγκλήτου εάν πραγματικά επανέρχεται στη θέση του διότι απ ότι μάθαμε αυτή τη στιγμή υπάρχει και μια πειθαρχική διαδικασία σε εξέλιξη. Θα εξετάσουμε λοιπόν το αίτημα του κ. Φίλου αφού το Πανεπιστήμιο μας απαντήσει θετικά για την επαναφορά του στη θέση του και στην άσκηση του ιατρικού έργου».