ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη μελών της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας στο Σκαγιοπούλειο | dete

ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη μελών της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας στο Σκαγιοπούλειο

Από την ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ ανακοινώθηκαν τα εξής: Επισκέφθηκαμε σήμερα το Σκαγιοπουλειο Κέντρο Προστασίας  παιδιού και συγκεκριμένα το παράρτημα θήλεων το οποίο ανήκει στο Κεντρο κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ΚΚΠΠΔΕ.

 

Διανύοντας την Εβδομάδα των Παθών, στις δύσκολες εποχές που ζούμε ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά και η Πατρίδα συνολικά, αισθανθήκαμε την ανάγκη να προσφέρουμε, στο βαθμο που και εμείς μπορούσαμε, ορισμένα δώρα για τα παιδιά που στεγάζονται στο Ίδρυμα και περνούνε και αυτά τον προσωπικό Γολγοθά.

 

Επιθυμούσαμε όμως να αντικρύσουμε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά το προσωπικό και τα παιδιά.

 

Και αυτό διότι, το Κέντρο λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό, το οποίο δεν αρκεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενεί.

 

Όπως ενημερωθήκαμε από εργαζόμενη στο Ίδρυμα, στεγάζονται 20 παιδιά και εργάζονται μόλις 3 επιμελητές για να καλύψουν ανάγκες που χρειάζονται τουλάχιστον οι διπλάσιοι. Παράλληλα το Κέντρο στερείται νοσηλευτή, παιδαγωγού, ψυχολόγου, βασικών στελεχών δηλαδή που απαιτούνται σε ανάλογα Ιδρύματα.

 

Επιπλέον, ο κοινωνικός λειτουργός του Ιδρύματος, συνεργάζεται με άλλο, αντίστοιχο Ίδρυμα γεγονός που δυσχεραίνει όπως είναι λογικό το έργο και τις ανάγκες που παρουσιάζονται και οφείλει να ανταπεξέλθει.

 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβληματα που αντιμετωπίζουν οι εργάζομενοι και τα παιδια που στεγάζονται εκεί.

 

Φυσικά οφείλουμε να αναδείξουμε το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι ελάχιστοι εργάζομενοι, οι οποίοι αφήνουν ολα τα προβληματά τους στην άκρη, προσωπικά και εργασιακά, και εχουν αφιερωθεί στη φροντίδα των παιδιών που το έχουν πραγματική ανάγκη.

 

Αλλά και όλους τους εθελοντές που με αυταπάρνηση βοηθούν στη λειτουργία του Ιδρύματος.

 

Η βοήθεια στον συνάνθρωπο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αρετές και ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι πιο επιτακτική από ποτέ.