ΠΑΤΡΑ: Επένδυση για την πόλη Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser 4.7 – Ποια τα οφέλη | dete

ΠΑΤΡΑ: Επένδυση για την πόλη Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser 4.7 - Ποια τα οφέλη

 

Επένδυση για την Πάτρα και στήριξη της τοπικής οικονομίας θα αποτελέσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser 4.7 που θα φιλοξενηθεί στον Πατραϊκό κόλπο 7-14 Απριλίου με υπεύθυνο της διοργανωτή τον Ιάσονα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Επένδυση γιατί η πόλη και η εγκατάσταση στην Πλαζ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη η διοργάνωση από κάθε άποψη και έτσι θα μπει υποθήκη για να έλθουν και άλλοι τέτοιοι αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου στην Πάτρα.
Από την άλλη το ότι η διοργάνωση θα τονώσει την τοπική οικονομία αποδεικνύεται από τους αριθμούς. Συγκεκριμένα συνολικά μπορούν στο πρωτάθλημα να συμμετάσχουν έως 400 αθλητές και αθλήτριες, μαζί με τους συνοδούς και προπονητές τους υπολογίζεται ότι θα έλθουν στην Πάτρα για τους αγώνες πάνω από 1.000 άτομα. Δηλαδή αν έρθουν 2-3 μέρες νωρίτερα, μιλάμε για περισσότερες από 10.000 διανυκτερεύσεις, ενώ έχουν κάποιοι έχουν ζητήσει να διευκολυνθούν για διαμονή σε Camper μαζί με τα σκάφη τους. Μόνο για τις μέρες των αγώνων από αθλητές, συνοδούς, προπονητές, παράγοντας θα καταναλωθούν και στην Πάτρα 30.000 γεύματα.
ΤΟ TEST EVENT
Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο test event που ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε χθες συμμετείχαν 55 αθλητές και αθλήτριες και μαζί με τους συνοδούς, προπονητές και παράγοντες στην Πάτρα για τρεις-τέσσερις ημέρες είχαμε ως «επισκέπτες» για τις ανάγκες της διοργάνωσης 200 άτομα. Αυτό ο αριθμός μεταφράζεται σε κάτι λιγότερο από 1.000 διανυκτερεύσεις και 3.000 γεύματα.
ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ!
Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 12-17 ετών και επί της ουσίας πρόκειται για τους αυριανούς και... μεθαυριανούς πρωταθλητές Ευρώπης, Παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες! Οι αγώνες αυτοί έχουν τον ρόλο να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους και να κάνουν το επόμενο βήμα.
ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΑΤΟΜΑ
Στη διοργάνωση θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πάνω από 150 άτομα, κριτές, οργανωτική επιτροπή, γιατροί, ασφάλεια κτλ. Από αυτούς στόχος είναι το 40-50% να είναι εθελοντές από την Πάτρα. Μάλιστα στο test event πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους 20 άτομα από τον Ερυθρό Σταυρό.