ΠΑΤΡΑ: Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας νοσηλευτικής | dete

ΠΑΤΡΑ: Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας νοσηλευτικής

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτικής που εορτάζεται όπως και κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου έχει δρομολογήσει την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης των Επαγγελματιών Υγείας και των Πολιτών σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών και Προγονικών Αιμοποιητικών Κυττάρων. Στόχος είναι η  ενίσχυση της παγκόσμιας προσπάθειας δημιουργίας μίας διευρυμένης δεξαμενής εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται με την υποστήριξη του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ)-Χάρισε Ζωή. Έχουν ήδη ξεκινήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας” και θα επαναληφθούν στους χώρους του Νοσοκομείου στις 18 και 25 Μαΐου 2016. Κατά τη διάρκεια των δράσεων ενημέρωσης του Νοσοκομείου καταγράφηκαν ήδη 55 εθελοντές δότες.
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών παρόμοιες δράσεις θα υλοποιηθούν στις 11, 19 και 26 Μαΐου 2016 από τις 11π.μ. έως τις 2μ.μ..
Στόχος είναι παρόμοιες δραστηριότητες να υλοποιηθούν και σε άλλα Νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου εντός του 2016.

Ως Επαγγελματίες Υγείας θεωρούμε ότι η αναγνώριση της Επιστήμης και Τέχνης της Νοσηλευτικής λαμβάνει χώρα καθημερινά στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.

Έχουμε πλέον κουραστεί να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα περί έλλειψης προσωπικού, περί σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης.

Αποφασίσαμε λοιπόν τις λιγοστές δυνάμεις που μας έχουν απομείνει, φέτος να τις ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ στην ενημέρωση όλων των επαγγελματιών υγείας και των πολιτών, μέσα στους χώρους που δίνουμε την καθημερινή μάχη μας, αφού η ασθένεια χτυπά κάποια στιγμή την πόρτα σε καθέναν από εμάς χωρίς διάκριση.