ΠΑΤΡΑ: Ενας στους 12 μαθητές παρακολουθεί μάθημα στην Γ’ Λυκείου! Χαμηλά ποσοστά και σε άλλες τάξεις | dete

ΠΑΤΡΑ: Ενας στους 12 μαθητές παρακολουθεί μάθημα στην Γ' Λυκείου! Χαμηλά ποσοστά και σε άλλες τάξεις

Με συνολικά ελάχιστους μαθητές στις αίθουσες συνεχίζουν να λειτουργούν τα Λύκεια της Δυτικής Ελλάδας με τα ποσοστά στην Γ΄ τάξη να είναι πλέον μονοψήφια και να φθάνουν περίπου στο 7,5%.

Χαμηλά είναι τα ποσοστά συμμετοχής και στις υπόλοιπες τάξεις με την Α’ και Β΄ Λυκείου να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά τους μόνο περίπου το 21% των παιδιών.

Υψηλότερα είναι τα νούμερα στα Γυμνάσια όμως κι εκεί η τάση ήταν σαφώς πτωτικής και πλέον μόνο περίπου τα μισά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο. Τα ποσοστά στα Γυμνάσια είχαν ξεκινήσει από το 60% και πλέον κυμαίνονται μεταξύ 50% με 52%.

Σαφώς καλύτερα είναι τα πράγματα στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία όπου φαίνεται πώς η συμμετοχή, λόγω και των ελάχιστων κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα, υπάρχει ανταπόκριση. Στα Δημοτικά το 80% των παιδιών πηγαίνει σχολείο, ενώ και το 70% των νηπίων συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Θέμα έχει προκληθεί και με την απουσία εκπαιδευτικών τόσο από τη δευτεροβάθμια όσο και από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα κενά όσων έχουν πάρει άδειες για διάφορους λόγους έχουν υποτυπωδώς καλυφθεί από άλλους εκπαιδευτικούς που κατά βάση απασχολούνταν στο ολοήμερο το οποίο δεν λειτουργεί.