ΠΑΤΡΑ: Ενας μέσα, ένας έξω για την σπείρα της Αιγιάλειας | dete

ΠΑΤΡΑ: Ενας μέσα, ένας έξω για την σπείρα της Αιγιάλειας

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ξεκίνησε χθες αργά το μεσημέρι, η προσαγωγή στον ανακριτή, των πρώτων εκ των 13 συλληφθέντων, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης διάπραξης κλοπών και ληστειών στην Αιγιάλεια και την Πάτρα, με λεία ποσό άνω των 300.000 ευρώ.
Στον ανακριτή προσήχθησαν χθες δύο άτομα, εκ των οποίων, το ένα αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, καθώς είχε λευκό ποινικό μητρώο, ενώ η εμπλοκή του στην υπόθεση, ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.
Ο δεύτερος κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς του αποδίδεται πιο ενεργός ρόλος από την δικογραφία, ενώ είχε και ποινικό μητρώο. Πάντως, ο συνήγορός τους, δικηγόρος Πατρών Χρήστος Τσόλκας, σχολίασε στην «Π» ότι, η δικογραφία είναι μάλλον, διογκωμένη και ότι, οι περισσότερες από τις πράξεις που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους, είναι αναπόδεικτες, μέχρι στιγμής.
Κατά πληροφορίες, η δικογραφία έχει κάποιες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αλλά έχει «κρεμαστεί» κυρίως στην έρευνα των εγκληματολογικών εργαστηρίων και σε ευρήματα τα οποία θα πρέπει να συνδεθούν με συγκεκριμένες πράξεις και να αποδειχθούν στο ακροατήριο.
Σε βάρος των 13 συλληφθέντων, έχει σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και ληστειών, του εμπρησμού και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.
Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τριών ακόμη μελών της οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα τριών ανδρών, ηλικίας από 19 και 33 ετών, που βαρύνονται με τα προαναφερόμενα αδικήματα.
Oπως έγινε γνωστό, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας εξιχνιάσθηκαν συνολικά 67 υποθέσεις ληστειών και κλοπών.
Σήμερα και αύριο θα συνεχιστούν οι προσαγωγές συλληφθέντων στον ανακριτή, πάντα κατά ομάδες και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας.