ΠΑΤΡΑ: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβολαιογράφος που κατηγορείται για παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών | dete

ΠΑΤΡΑ: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβολαιογράφος που κατηγορείται για παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στις Δικαστικές Αρχές, ο 65χρονος συμβολαιογράφος, που κατηγορείται από την Αστυνομία πως ενέχεται σε παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών.

Στον 65χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως η εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν δύο ελληνίδες, ηλικίας, 27 και 18 ετών, ενώ αναζητούνται δυο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 38 και 21 ετών και δυο ακόμα ελληνίδες, ηλικίας 48 και 40 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η 27χρονη και η 18χρονη, προσκόμισαν στο δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συλληφθείς συμβολαιογράφος. Με αυτό τον τρόπο επιχείρησαν να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράτυπα στη χώρα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η κατάθεση των συμβολαιογραφικών πράξεων στο δήμο έγινε με υπόδειξη της 48χρονης και της 40χρονης.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δυο αλλοδαπούς, να μπορούν να καταθέσουν αίτηση για άδεια διαμονής στην χώρα ως γονείς ανηλίκων ημεδαπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνα που έγινε σε σπίτι του συμβολαιογράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πέντε πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Πάντως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.