ΠΑΤΡΑ: “Ελάτε να χειροκροτήσουμε τα καμάρια μας” – Ξεκινούν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου | dete

ΠΑΤΡΑ: "Ελάτε να χειροκροτήσουμε τα καμάρια μας" - Ξεκινούν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου

Ξεχωριστοί είναι οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου που ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο στην Πάτρα, με τη συμμετοχή 462 αθλητών-μαθητών από 58 Διευθύνσεις της Ελλάδας και από την Κύπρο. Συνολικά θα γίνουν 18 αγωνίσματα σε αγόρια και κορίτσια, συν το δέκαθλο των αγοριών και το έπταθλο των κοριτσιών.
"Είναι τιμή για την πόλη και για την Περιφερειακή διεύθυνση να φιλοξενήσουμε έναν μεγάλο αριθμό μαθητών από 58 Διευθύνσεις απ' όλη την Ελλάδα και παιδιά από την Κύπρο", τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση ο Κώστας Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και συμπλήρωσε: "Ο συνολικός αριθμός και συνοδών πλησιάζει τα 600 άτομα και θεωρούμε ότι αυτό το μέγεθος είναι σημαντικό και μαρτυρά τι θα γίνει στην πόλη μας τις δύο μέρες των αγώνων. Καλούμε την τοπική κοινωνία, τους μαθητές των σχολείων, τους γονείς και τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο να χειροκροτήσουν και να παρακολουθήσουν τα καμάρια μας".
Από την πλευρά του ο Γιώργος Σαφράτης, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας είπε: "Υποδεχόμαστε αθλητές από 59 περιοχές, 462 αθλητές και 120 συνοδούς. Η εκπαίδευση εμπλέκεται στους Αγώνες, που είναι η φυσική προέκταση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Δεν θα μπορούσε η εκπαίδευση να αφορούσε μόνο το πνεύμα και να μην έχει καμία σχέση με την εκγύμναση του σώματος. Η εκπαίδευση υποστηρίζει τον συναγωνισμό και η ιδανική κατάσταση του συναγωνισμού είναι αυτό που ονομάζουμε ευγενής άμιλλα. Καλούμε τους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν την ευγενή άμιλλα και τον κόσμο και τις σχολικές μονάδες να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία".
Η Πολυξένη Κοτρέτσου, σχολική σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Αχαΐας, πρόσθεσε: "Οι αγώνες είναι οι 69οι και για πρώτη φορά έγιναν το 1957. Καλώ τον κόσμο στο γήπεδο για να τους απολαύσει".
Το δικό της στίγμα έδωσε η Γεωργία Μητρογιάννη, υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λέγοντας: "Ελάτε στο γήπεδο να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας. Τους πρώτους, αλλά και τους τελευταίους, γιατί εδώ πρέπει να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των παιδιών και αρκετές φορές οι τελευταίοι κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια από τους πρώτους".
ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ
Σήμερα στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Σχολικών Αγώνων στίβου, που θα γίνει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, θα τιμηθεί η ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας η οποία κατέκτησε πρόσφατα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Θυμίζουμε ότι το φάιναλ-4 του ποδοσφαιρικού τουρνουά έγινε πριν από το Πάσχα στη Βέροια με την ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ να πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις και να φτάνεί δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου.