ΠΑΤΡΑ: Εκτός ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου ο Τ. Παπαδόπουλος - Για χάρη της ενότητας δεν αντιδρά

 

Εκτός του νέου διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών τέθηκε ο Τάκης Παπαδόπουλος με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής που υπογράφει ο απερχόμενος πρόεδρος του επιστημονικού φορέα, Νίκος Παπάκος. «Νομικά και ηθικά έωλη και αβάσιμη» χαρακτήρισε την απόφαση ο Τ. Παπαδόπουλος, αλλά όπως δήλωσε στην «Π» δεν προτίθεται να την προσβάλει.

 

«Για χάρη της ενότητας δεν θα βάλω τον Σύλλογο σε δικαστικές περιπέτειες, αλλά ούτε κατά του συναδέλφου που έχει ανακηρυχθεί τελευταίος σύμβουλος» δήλωσε ο Τ. Παπαδόπουλος στην «Π» που ήλθε δεύτερος στις προεδρικές εκλογές με διαφορά 12 ψήφων από το νεοεκλεγέντα πρόεδρο Θανάση Ζούπα.

 

Απευθύνθηκε στους συναδέλφους του με μια δήλωση, στην οποία και μας παρέπεμψε, που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Μια δήλωση που χωρίζεται σε δύο σκέλη: Στο ένα αναφέρεται στο προεκλογικό σκηνικό και πώς ο ίδιος διεκδίκησε την προεδρία, και στο δεύτερο αξιολόγησε την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής. Ποια όμως είναι η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής;

 

Η απόφαση

 

Την ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών υπογράφει ο πρόεδρός της και απερχόμενος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Νίκος Παπάκος. Οπως αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, ο Τ. Παπαδόπουλος δεν καταλαμβάνει τη θέση συμβούλου στο νέο ΔΣ με ερμηνεία του Κώδικα Δικηγόρων που έδωσε η επιτροπή, επειδή κωλύεται από τον περιορισμό των θητειών του (έχει περισσότερες από τρεις συνεχόμενες θητείες από το 1996 έως και σήμερα). Ο Ν. Παπάκος στην απόφαση αναφέρει ότι οι εν λόγω διατάξεις του νόμου που επικαλείται δεν πάσχουν συνταγματικά και κάθε θιγόμενος μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια.

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ