ΠΑΤΡΑ: Εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» | dete

ΠΑΤΡΑ: Εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» οργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας και δράσης του Κέντρου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 στις 19:00 στο Royal Patras – παλαιό Πτωχοκομείο (Ακτή Δυμαίων 51), με θέμα: «20 χρόνια Καλλίπολις: Δυναμώνουμε Μαζί».

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται αφιέρωμα για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας, θα βραβευτεί η Κίνηση «Πρόταση για έναν άλλο τρόπο ζωής» και οι δυο ομάδες εθελοντών που λειτουργούν στην Πάτρα και το Αίγιο.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Γ. Γουρνάς, Δρ. Ψυχιατρικής - Θεραπευτής Ομάδας και Οικογένειας - Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου που θα αναλύσει το θέμα: «Ενδυνάμωση & ψυχική ανθεκτικότητα σε καιρούς αδυναμίας;».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια συναυλία από το σύνολο μουσικής δημιουργίας «Ευήκοον Μέλος».

Η δράση του «Καλλίπολις»

Στα είκοσι χρόνια (20) δράσης το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Καλλίπολις» στην περιοχή της Αχαΐας έχει προσεγγίσει συνολικά περίπου 49.000 άτομα: παιδιά και εφήβους εντός και εκτός σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, γονείς παιδιών και εφήβων, ζευγάρια, φοιτητές και νέους, επαγγελματίες σε χώρους υγείας, ασφάλειας, Μ.Μ.Ε και καταστημάτων εστίασης –ψυχαγωγίας, πολίτες, μόνιμο προσωπικό στρατού - αεροπορίας και στρατεύσιμους, οικογένειες και άτομα που απευθύνθηκαν για παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και εθελοντές.

Σκοπός των προγραμμάτων πρόληψης της εξάρτησης είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η βελτίωση των σχέσεων και της ποιότητας ζωής στην οικογένεια, το σχολείο και το ευρύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσονται τα παιδιά και οι έφηβοι.