ΠΑΤΡΑ: Δώρο μέσω δικαιοσύνης για 66 εργαζομένους στον Δήμο | dete

ΠΑΤΡΑ: Δώρο μέσω δικαιοσύνης για 66 εργαζομένους στον Δήμο

"Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, συζητήθηκε η άσκηση ή μη έφεσης, σε απόφαση  του Ειρηνοδικείου Πατρών, που δικαιώνει 66 εργαζόμενους στο Δήμο μας, για την καταβολή δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδομάτων αδείας", αναφέρει η Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

"Η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε και ψήφισε να μη ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης.Την ίδια πρόταση ψήφισαν και οι παρατάξεις «Τώρα για την Πάτρα» (Ανδρέας Φίλιας) και «Όλοι μαζί, για την Πάτρα» (Βίβιαν Σαμούρη).

Απείχαν οι παρατάξεις «Νέα Πόλη» (Θεόδωρος Ξυλιάς) και ΡΑΠ (Ιωάννης Τσιμπούκης) με το «επιχείρημα» ότι το θέμα εισήχθη ως κατεπείγον.

Ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας που εισηγήθηκε το θέμα τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι είναι άδικη και βαθιά αντεργατική η κατάργηση των δώρων των εορτών και των επιδομάτων αδείας που αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων και που η κατάργησή τους προκαλεί σημαντική απώλεια στο εισόδημά τους.

Η απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής κινείται στο πλαίσιο της 785/18-12-2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που κατά πλειοψηφία ελήφθη στην ειδική συνεδρίαση του Σώματος για τον προϋπολογισμό του 2016, περί ανάκτησης όλων των μισθολογικών αποδοχών των εργαζομένων στο επίπεδο του 2009 περί ανεμπόδιστης μισθολογικής εξέλιξης, ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού".