ΠΑΤΡΑ: Δικαιώθηκε πλήρως, πληρώνεται μερικώς | dete

ΠΑΤΡΑ: Δικαιώθηκε πλήρως, πληρώνεται μερικώς

Μπλόκο της δημοτικής αρχής της Πάτρας στην επιστροφή αναδρομικών σε μηχανικό του δήμου που είναι αποσπασμένη στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοικησης -και ειδικότερα τη Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς- καταγγέλλει η ίδια η εργαζόμενη στην «Πελοποννησο».
Πρόκειται για μηχανικό η οποία από το 2008, μέχρι και σήμερα, αποσπάστηκε στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών έχοντας αυξημένες αρμοδιότητες σε θέματα ελέγχων για υποθέσεις σπατάλης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος εργαζόταν στον Δήμο και μετά την απόσπασή της, θα έπρεπε να λαμβάνει και χρήματα τα οποία αφορούσαν έξοδα κίνησης για ελέγχους.
Παρά το γεγονός ότι η μηχανικός αυτή, με αρχικά Μ.Κ., έβαζε από την τσέπη της τα έξοδα προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες ευθύνες στο Σώμα Επιθεωρητών, το λογιστήριο του Δήμου όπου παραμένει οργανικά, σταμάτησε για κάποιο διάστημα να της καταβάλει όχι μόνο τα έξοδα κίνησης αλλά και τη μισθοδοσία.
Αρχικά προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Μισθοδοσίας του δήμου το οποίο όπως μας αναφέρει «μετά από πολλές οχλήσεις, πλήρωσε τις βασικές αποδοχές, αρνήθηκε να καταβάλει όμως τα αναδρομικά της προσωπικής διαφοράς (εξοδα κίνησης) αλλάς και να προβεί και στον επανυπολογισμό της μισθοδοσίας».
«Η πράξη αυτή του συγκεκριμένου Τμήματος είναι απαράδεκτη και επειδή πήραν αυτή την ευθύνη, ως μη όφειλαν έκανα ερώτημα και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» μας αναφέρει.
Ταυτόχρονα η υπάλληλος προσέφυγε και στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών, ζητώντας να εφαρμοσθεί ο νόμος για την προσωπική διαφορά κατά την μετάταξη και απόσπαση στο δημόσιο (ν. 4024/2011) αλλά και η Γνωμοδότηση του Γενικού λογιστηρίου (ΓΛΚ).
Εδώ και 1,5 χρόνο η γυναίκα αυτή έχει δικαιωθεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που προσκόμισε στην «Π», και με δικαστική απόφαση.
Με την απόφασή (7/6/2017) έχει ακυρωθεί η γνωμοδότηση της Δ/νσης Οικονομικών Τμήματος Μισθοδοσίας του δήμου από το 2008 με την οποία είχε γίνει περικοπή του επιδόματος εξόδων κίνησης ενώ διατάσσεται και η μισθολογική αναδρομική αποκατάσταση της.
Πρόσφατα, όπως μας κατήγγειλε, η δημοτική αρχή προχώρησε στην καταβολή της «προσωπικής διαφοράς» αλλά μόνο για τα τελευταία δύο χρόνια, σε σύνολο μιας 10ετίας κατά την οποία όλα τα έξοδα κίνησης πληρώνονται από την ίδια…