ΠΑΤΡΑ: Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία Αγγελόπουλου | dete

ΠΑΤΡΑ: Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία Αγγελόπουλου

Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία του Αιγιώτη επιχειρηματία Αγγελου Αγγελόπουλου. Το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών αποφάσισε την διακοπή λόγω απουσίας ενός εκ των κατηγορουμένων και ενός συνηγόρου. Ο Εισαγγελέας θα ορίσει τη νέα τακτική δικάσιμο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ο 59χρονος Άγγελος Αγγελόπουλος, γνωστός καθηγητής μαθηματικών και πολυσυζητημένο πρόσωπο, μετά τη χρεοκοπία της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας Synthesis Α.Ε. στην οποία ήταν βασικός μέτοχος, δέχθηκε επίθεση το μοιραίο βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου 2011, την ώρα που επέστρεφε από βραδινή έξοδο με τη σύντροφό του, μέσα στο γκαράζ της πολυκατοικίας του διαμερίσματος της Μελετοπούλων 61Α.

Όπως προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία, ο 46χρονος τότε επιχειρηματίας (που σήμερα έχει ασκήσει την έφεση) ήρθε σε επαφή με 27χρονο (γνωστό στις αστυνομικές αρχές από παλιότερες υποθέσεις) και του ανέθεσε την "εργολαβία" της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου του Αγγελόπουλου, με το αντίτιμο των 50.000 ευρώ. Ο 27χρονος δέχτηκε κι άρχισε να στήνει σιγά-σιγά τη συμμορία που θα αναλάμβανε ως "υπεργολαβία" τη "δουλειά".

Στο κόλπο μπήκε ένας 24χρονος φίλος του που στρατολόγησε ακολούθως και έναν 23χρονο, τον οποίον προόριζαν για εκτελεστή, πληρώνοντάς τον 5.000 ευρώ αν έβγαζε τον Αγγελόπουλο από τη μέση. Ο 23χρονος στην αρχή αρνήθηκε, φοβούμενος το μπλέξιμο.

Οι δύο φίλοι του όμως δεν το έβαλαν κάτω. Τον πίεζαν, όπως ο ίδιος ομολόγησε, για αρκετό καιρό να σκοτώσει τον Αγγελόπουλο, ειδάλλως δεν θα τον ξαναέκαναν παρέα. "Δεν είσαι άντρας, είσαι κότα" του έλεγαν μεταξύ άλλων, χτυπώντας τον στο...φιλότιμο κι έτσι στο τέλος ο 23χρονος, με θιγμένο τον εγωισμό του (!) όπως τόνισε, αποφάσισε να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του με τη συνεργασία των φίλων του. Έτσι, οι ρόλοι προκαθορίστηκαν:

Ο 27χρονος θα πήγαινε μαζί του στο χώρο του εγκλήματος για να τον καλύπτει, ενώ ο 24χρονος θα έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου, με αμοιβή 3.000 ευρώ. Η 25χρονη αρραβωνιαστικιά του 27χρονου εμπλεκόμενου, ομολόγησε τότε πως έπαιξε το ρόλο "τσιλιαδόρου" για χάρη της "εργολαβίας" που είχε αναλάβει ο αγαπημένος της, σε συνεργασία με τον 24χρονο μέλος της "παρέας". Όλο το διάστημα του στησίματος της δολοφονίας, ο μόνος που ερχόταν σε επαφή με τον εντολέα ήταν ο 27χρονος, ώστε να αποφασιστεί η κατάλληλη στιγμή για το φόνο.

Στις αρχές Ιανουαρίου 2011, η παρέα αποπειράθηκε να διαπράξει το έγκλημα αλλά κάπως χάλασε η "δουλειά". Όμως, η επόμενη φορά ήταν τελικά η μοιραία. Ο Αγγελόπουλος με τη σύντροφό του είχαν βγει νωρίτερα για φαγητό σε κατάστημα της Περιμετρικής στο Αίγιο και γύρω στις 11.30 μπήκαν στο αυτοκίνητό τους για να γυρίσουν σπίτι τους. Όμως, απέξω από το κατάστημα τον παρακολουθούσαν η 25χρονη με τον 24χρονο συνεργό, που έδωσαν "σήμα" στους άλλους δύο να περιμένουν το θύμα στο γκαράζ του σπιτιού του και η συνέχεια είναι γνωστή. Αφού ο 23χρονος σκότωσε τον επιχειρηματία, διέφυγε με το μηχανάκι του 27χρονου που τον περίμενε πιο πέρα και κρύφτηκαν ακολούθως σε σπίτι στο Πυργάκι.

Το όπλο του φονικού δεν βρέθηκε καθώς, όπως δήλωσε ο 27χρονος εγκέφαλος της σπείρας, το πέταξε στη θαλάσσια περιοχή της Αλυκής. Κατά δήλωσή του, ήταν ένα μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη, για να μεταφέρεται εύκολα.