ΠΑΤΡΑ: Δεν κλείνει η δραματική σχολή – Κατηγορηματική διάψευση από τον Δήμο | dete

ΠΑΤΡΑ: Δεν κλείνει η δραματική σχολή - Κατηγορηματική διάψευση από τον Δήμο

Η Μαριάννα Σταματιάδου είναι ένα από τα άτομα που αγαπάει το θέατρο και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, κάτι που απέδειξε για άλλη μια φορά δημιουργώντας πρόσφατα το Σωματείο «Φίλοι Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας».
Δεν θα μπορούσε να μην παρέμβει σε μια κατάσταση σαν τη σημερινή, που τα επόμενα βήματα της Δραματικής Σχολής φαίνεται να είναι μετέωρα. Οι ψίθυροι υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό, όμως τις τελευταίες ημέρες μεγιστοποιήθηκαν. Οπως είναι γνωστό, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ στην οποία όμως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Σταύρος Τσακίρης, ήταν απών. Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα, την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου στην οποία ο Σταύρος Τσακίρης θα φέρει προς συζήτηση και τις εισηγήσεις του για τις διάφορες δομές του θεάτρου.

 

«Σαν πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου και ανεξαρτήτως από τη θέση μου ως μέλος του ΔΣ παλεύω χρόνια για τη Δραματική Σχολή και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι» σημειώνει χαρακτηριστικά η Μαριάννα Σταματιάδου μιλώντας στην «Π». Μάλιστα, μας αποκαλύπτει και μία συζήτηση που είχε με τον Σταύρο Τσακίρη αναφέροντας: «Δεν μου έδωσε την εντύπωση πως ο ίδιος προσωπικά θέλει να κλείσει τη Σχολή. Αντίθετα, συγκεντρώνει στοιχεία από αντίστοιχες δραματικές σχολές του εξωτερικού, ώστε να γίνει καλύτερη η λειτουργία της».

 

Συνεχίζοντας, η Μαριάννα Σταματιάδου επισημαίνει το γεγονός ότι το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι το μοναδικό που έχει τη δική του Δραματική Σχολή, συμπληρώνοντας πως παράλληλα πρόκειται για τη μοναδική σχολή εκτός Αθηνών (εκτός αυτής της Θεσσαλονίκης) δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν την υποκριτική να το κάνουν χωρίς να αναγκαστούν να φύγουν από το σπίτι τους.

 

«Είμαστε υποχρεωμένοι όχι απλά να διατηρήσουμε την Δραματική Σχολή, αλλά και να την αναβαθμίσουμε» τονίζει η Μαριάννα Σταματιάδου και συμπληρώνει: «Μάλιστα έχουμε στην πόλη μας πραγματικά ταλέντα και η Σχολή, ακόμα και σε όποιον αποφασίζει να μην ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού, δίνει μία πολιτιστική μόρφωση που λειτουργεί ως εφόδιο για την υπόλοιπη ζωή του».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι δήθεν κινδυνεύει με κλείσιμο η Δραματική Σχολή, για οικονομικούς λόγους.
Για άλλη μια φορά, χωρίς να ζητείται επίσημη ενημέρωση από τον δήμο, δημιουργείται θέμα εκ του μη όντος. Για να είναι δε πιο αληθοφανής ο ισχυρισμός αυτός, αναφέρουν ότι το 2016 κινδύνευσε με κλείσιμο η Δραματική Σχολή, από την παρούσα δημοτική αρχή!!! Ετσι αντιλαμβάνονται τη διεκδίκηση της ένταξης όλης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, γιατί δεν είναι καθήκον ούτε των δήμων, ούτε των ιδιωτών η εκπαίδευση, που αναγκάζει τις οικογένειες να πληρώνουν, αλλά πρέπει να καλύπτονται από την πολιτεία και τον κρατικό προϋπολογισμό.
Θυμίζουμε ότι αυτή η δημοτική αρχή και φέτος έκανε προσπάθεια, σπουδαστές που δυσκολεύονται οικονομικά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Η Δραματική Σχολή, λοιπόν, θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της».