ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Στο πνεύμα του Ολυμπισμού η καλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού Βρεφοκομείου | dete

ΠΑΤΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Στο πνεύμα του Ολυμπισμού η καλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού Βρεφοκομείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες αποχαιρετιστήριες καλοκαιρινές γιορτές του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πάτρας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον ειδυλλιακό, ανακαινισμένο προαύλιο χώρο του νέου κτιρίου επί της Παπαδιαμαντοπούλου 17 .

Με αφορμή την ολυμπιακή χρονιά που διανύουμε, τα μεγαλύτερα παιδιά, μετέφεραν τους παρευρισκόμενους, στο πνεύμα της τελετής της αφής της φλόγας και της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων. Οι ιέρειες και οι μικροί αθλητές πλαισίωσαν την παράσταση με ανάλογες χορογραφίες και ποικιλία αγωνισμάτων. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τιμώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και μεταδίδοντας τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Το τμήμα προ-νηπίων II, τους ταξίδεψαν στις ομορφιές του κόσμου, καθώς το θέμα της γιορτής ήταν οι ανθρώπινες φυλές. Το ταξίδι τους  είχε διαφορετικούς μαγικούς προορισμούς με στάσεις σε Χαβάη, Αφρική, Κίνα και Ευρώπη.

Τα μικρότερα παιδιά, με την ζωντάνια τους, το μπρίο και με υπέροχα καλοκαιρινά χρώματα, χόρεψαν και ανέσυραν μνήμες από μια γοητευτική εποχή του αξέχαστου παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, με χορούς και τραγούδια, από αγαπημένες ταινίες μιούζικαλ όπως: “Κορίτσια στον ήλιο”, “Η Κόμισσα της Κέρκυρας” κ.α.

Το τέλος κάθε γιορτής – ταξιδιού  ολοκληρώθηκε με την βράβευση και την απονομή αναμνηστικών.

Την επιμέλεια και την οργάνωση των γιορτών είχαν η Διευθύντρια Μαγδαληνή  Βράχα – Ζέρβα και οι παιδαγωγοί, Σταυρούλα Ντελιοπάκη, Διονυσία Παναγάκη, Μαρία Αγραπίδη, Μαρία Μιχαλέλη, Ουρανία Κωνσταντινοπούλου, Αίθρα Μελά, Αναστασία Πάντο και Χαρά Σκιαδά.

Αξιόλογη ήταν η συμμετοχή, συνεργασία όλου του προσωπικού για την επιτυχή έκβαση των αποχαιρετιστήριων εκδηλώσεων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Πατρέων και Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Κώστας Πελετίδης, η αντιπρόεδρος Ελένη Γκανά, τα μέλη Δ.Σ. Ιουλία Γιαννιτσοπούλου Αντιδήμαρχος,  Ελένη Λέκκα, Βίκυ Μητροπούλου, Γεώργιος Λαζαράτος, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, Βίβιαν Σαμούρη και η Δέσποινα Παπαφιλοπούλου καθώς και  πλήθος γονέων, φίλων, και συναδέλφων.

Σημαντική ήταν ή προσφορά του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Βρεφοκομείου.