ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Ποιοι πήγαν στο Αρχαίο Ωδείο για να δουν τον Προμηθέα Δεσμώτη | dete

ΠΑΤΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Ποιοι πήγαν στο Αρχαίο Ωδείο για να δουν τον Προμηθέα Δεσμώτη

Εντυπωσίασε ο «Προμηθέας Δεσμώτης» με τον Τάσο Νούσια.

Κέρδισε τις εντυπώσεις και καθήλωσε το κοινό που βρέθηκε χθες το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, ο «Προμηθέας Δεσμώτης», στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας 2015 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Ο αρχέγονος λόγος του Αισχύλου, μέσα από τον Προμηθέα, που υποδύθηκε υποδειγματικά ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας, πλαισιωμένος από μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, ζωντάνεψε το Ρωμαϊκό Ωδείο και καθήλωσε τους θεατές.

Το σκηνικό απλό, λιτό, δωρικό, όπως εξάλλου ταιριάζει και στον χώρο, ανέδειξε και με το παραπάνω τις εντυπωσιακές ερμηνείες.

Μία εξαιρετική, από κάθε άποψη, παράσταση ο "Προμηθέας Δεσμώτης", το ποιητικό αριστούργημα του Αισχύλου ενθουσίασε και εκινητοποίησε τη σκέψη με το φιλοσοφικό και πολιτικό του υπόβαθρο. 'Εννοιες δυνατές και πάντα μέσα στο χρόνο από τη γέννηση του κόσμου. Εξουσία, μοίρα, αμφισβήτηση της εξουσίας, ελεύθερη βούληση, τιμωρία αλλά και δικαίωση, δύναμη ψυχής για την έννοια της ελευθερίας της σκέψης και της πράξης. Η αμφισβήτηση της εξουσίας με όποιο κόστος προκάλεσε όλα τα δεινά στον Προμηθέα. Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών εντυπωσιακά δυνατές μέσα από την απλότητα χωρίς καμία διάθεση εντυπωσιασμού. Ο Τάσος Νούσιας ως Προμηθέας καθήλωνε με την απλή, λιτή και τόσο δυνατή ερμηνεία των λόγων του, πλαισιωμένος από τους εξαιρετικούς Γεράσιμο Γεννατά ως Ηφαιστο και Ωκεανό, τον Δημήτρη Κουρούμπαλη ως Κράτος και Ερμή, καθώς και την έξοχη Μαρλέν Καμίνσκυ ως Ιώ. Ο Χορός έδινε την ένταση που έπρεπε, εμπλουτίζοντας τα λόγια των ηρώων και αναπαριστώντας τα συναισθήματα τους, με κορυφαία την Κατερίνα Λούρα.