ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου | dete

ΠΑΤΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου Πατρών.
Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 7 Μαΐου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 8 Μαΐου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην σωτήρια ομολογία του Αποστόλου Θωμά αλλά και στην θεολογία του Ευαγγελιστού Ιωάννου που εστιάζεται στην θεότητα του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος αλλά και στην αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, την οποία αγάπη θα πρέπει να εκφράζει ο άνθρωπος προς τον Θεό με την τήρηση των θείων εντολών. Τέλος, προέτρεψε τους πιστούς να βιώνουν την Ανάσταση του Κυρίου μέσα σε έναν κόσμο άκοσμο και να δίδουν μαρτυρία Ιησού Χριστού Εσταυρωμένου και Αναστάντος εκ των νεκρών.
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές Αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
29-DSC_6240 01-DSCN9743 02-DSCN9744 04-DSCN9748 05-DSCN9751 06-DSC_6200 15-DSC_6217 15-DSCN9762 17-DSC_6219