ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ πως δρούσε το κύκλωμα των παράνομων Ελληνοποιήσεων – Η “συμβολή” του Πατρινού συμβολαιογράφου | dete

ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ πως δρούσε το κύκλωμα των παράνομων Ελληνοποιήσεων - Η "συμβολή" του Πατρινού συμβολαιογράφου

Τουλάχιστον 20 περιπτώσεις διερευνούν οι αστυνομικές αρχές σε σχέση με τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε γυναίκες με παιδιά που τους τα αναγνώριζαν οι αλλοδαποί για να κερδίσουν άδειες παραμονής.

Οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται για να διαπιστωθεί το πλήρες εύρος της δραστηριότητας του κυκλώματος. Ενδεικτικά από τον Ιούνιο μέχρι τώρα έχουν προκύψει, άλλες 15 περιπτώσεις, συνολικά 20 δηλαδή, οι οποίες εξετάζεται αν είναι επίσης παράνομες.

Για την υπόθεση  συνελήφθησαν, το απόγευμα της Τρίτης, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας συμβολαιογράφος και δυο γυναίκες, ηλικίας, 27 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της δωροδοκίας και της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης.

Kατηγορούνται τέσσερα ακόμα άτομα και συγκεκριμένα, δυο Πακιστανοί, ηλικίας 38 και 21 ετών και μία 48χρονη και μία 40χρονη , τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Οι δύο τελευταίες εντόπιζαν ετοιμόγενες και με το αζημίωτο τις έπειθαν να συμμετάσχουν στην απάτη από την οποία όλοι είχαν κέρδος, καθώς οι μητέρες έπαιρναν από 1.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι πολλοί περισσότερα χρήματα...

Η 27χρονη και η 18χρονη, προσκόμισαν στο Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συμβολαιογράφος, επιχειρώντας να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Η κατάθεση των συμβολαιογραφικών πράξεων στον Δήμο έγινε με υπόδειξη της 48χρονης και της μίας 40χρονης , ενώ απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, να μπορούν να αιτηθούν άδεια διαμονής στην Ελληνική Επικράτεια, ως γονείς ανηλίκων ημεδαπών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συμβολαιογράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πέντε πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.