ΠΑΤΡΑ: : ΔΕΙΤΕ που ακριβώς θα γίνει το υδατοδρόμιο | dete

ΠΑΤΡΑ: : ΔΕΙΤΕ που ακριβώς θα γίνει το υδατοδρόμιο

Στο βόρειο τμήμα του λιμανιού και συγκεκριμένα στην προέκταση της οδού Αστιγγος χωροθετείται το υδατοδρόμιο της Πάτρας, όπως αναφέρεται στην τροποποιημένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.
Προτείνονται υποδομές στη θαλάσσια και τη χερσαία ζώνη, αξιοποιώντας και ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
Στη σχετική μελέτη που έχει παραδοθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, προβλέπεται η πόντιση ενός πλωτού προβλήτα διαστάσεων 15Χ3 μέτρα για την προσέγγιση και την πρόσδεση των υδροπλάνων, καθώς και την αποβίβαση/επιβίβαση των επιβατών, στην προέκταση της Αστιγγος.
Για την εξυπηρέτηση τους, δηλαδή την έκδοση εισιτηρίων, τις αποσκευές και άλλα, θα χρησιμοποιηθούν τα κτίσματα που βρίσκονται κάτω από τις γραμμές του τρένου και -φυσικά- εντός του βόρειου λιμανιού.
Η μεταφορά των επιβατών από και προς το χώρο ελέγχου θα γίνεται με μικρό λεωφορείο, αφενός για να περιορίζεται η πεζή απόσταση και αφετέρου για τον καλύτερο έλεγχο της κυκλοφορίας αυτών που θα έχουν περάσει τον έλεγχο εισιτηρίων και επισκευών.
Επίσης, προβλέπεται να αξιοποιηθεί υπόστεγο που βρίσκεται στον προβλήτα Γούναρη, δίπλα από τα παλιά κτίρια υπηρεσιών του λιμένα σαν χώρος συντήρησης και φύλαξης των υδροπλάνων. Το στέγαστρο έχει συνολικό εμβαδό περίπου 2.500 τετραγωνικά μέτρα. Τα υδροπλάνα θα οδηγούνται στο υπόστεγο μέσω της υφιστάμενης ράμπας που βρίσκεται στο κρηπίδωμα της ανατολικής πλευράς του προβλήτα της Γούναρη.